NRS-lokalitet. Foto: NRS.
NRS-lokalitet. Foto: NRS.

NRS: - Må finne enda bedre prosedyrer

Produsentene av triploid laks er overrasket over Mattilsynets varsel om tvangsmulkt, og NRS som er en av dem skal ta en gjennomgang av internkontrollen. - Vi må se på hva som ikke holder. Vi skal internt gå runder, og bruke fagpersonellet vi har, sier daglig leder i NRS Finnmark, Per Magne Bølgen.

Publisert

Mattilsynet mener deler av internkontrollprosedyrene til Norway Royal Salmons (NRS), Nord Senja Laks og Wilsgård Fiskeoppdrett/Nor Seafood ikke oppfyller prosedyrene for fiskevelferden for triploid lakseproduksjon. De har gitt selskapene frist til midten av mars for å få tiltak på plass, ellers vil det påløpe løpende dagsmulkt på 800 000 kroner samlet.

Les også: Wilsgård uenig med Mattilsynet - Vil svare de innen fristen

Per Magne Bølgen, daglig leder i NRS Finnmark, forteller de var enige med Wilsgård om internkontroll-rutiner.

- Vi sendte inn prosedyren sammen med Wilsgård Fiskeoppdrett. Vi har jo samme fisk så sånn sett jobber vi i lag, sier han.

Bølgen mener at internkontrollprosedyre var basert på en god og helhetlig vurdering, og viser til at denne ble utviklet i samarbeid med fiskehelsepersonell. Han viser også til at de ikke fikk noen tilbakemelding fra Mattilsynet etter rutinene ble levert.

- Vanligvis pleier å ha en løpende dialog med Mattilsynet. Vi pleier å få tilbakemeldinger, men det fikk vi først på mandag, sier han.

På spørsmål om hva som ikke holder mål i deres internkontrollprosedyrer sier Bølgen at det er et omfattende dokument fra Mattilsynet, som nå må gjennomgås før han kan svare på dette.

- Vi må se på hva som ikke holder. Vi skal internt gå runder, og bruke fagpersonellet vi har. Så må vi finne en enda bedre prosedyre, konkluderer han.