Årets Sjømatdagene som går over to dager i Trondheim, har i år ny rekorddeltagelse med over 600 sjømatintresserte deltagere i en fullsatt amfihall på Hell. Foto: Therese Soltveit

Ny rekorddeltagelse på Sjømatdagene

Sjømatdagene på Hell er i gang og har over hele 600 deltagere, noe som er ny rekord.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sjømatdagene på Hell i Trondheim startet i dag, og åpningsinlegget ble holdt av Lars Heine Kåsa, styreleder i NSL som ønsket velkommen til sjømatvenner og Fiskeriministeren. Han fortalte at konferansen har i år passert 600 deltagere og 90 av disse var deltakere i den nasjonale konkurransen «Ringer av vann» som ble gjennomført av Sett Sjøbein og Ungt Entrepenenørskap.

- For tredje året på rad kan jeg si at året som gikk har vært ett rekordår. Det er flott med gode resultat. Det er godt å se tilbake på men jobben med å gjenta og overgå disse må det jobbes med trutt, sa Kåsa.

Han viste til at næringen hadde sitt å stri med innen omdømme og uttalte til ungdommen at det var kjekt å se at de satset innen havbruk. Han brukte også anledningen til å belyse den store forskningsstøtten som har gått til FoU i næringene siste årene, samt debatten rundt forskningen som fant sted i mediene fjor.

- Næring og forskning har funnet sammen på en god måte, sa han og oppfordret til videre godt samarbeid med Havforskningsinstituttet.

Les også: – Klargjør historiens beste Sjømatdager

Lanserte trafikklys-systemet

Fiskeriminister Per Sandberg, tok deretter over talerstolen og uttalte at det er betydelig vekst å hente innenfor oppdrett og havbruk.

- Sjømatnæringen har stryket sin posisjon, og det har vært et jubel-år. Havbruk og sjømat er noe av det viktigste vi skal satse på de neste årene, sier han.

- Det skrikes etter norsk sjømat, og det er en utfordring at vi ikke kan produsere nok sjømat til å dekke etterspørselen, men det er dette som er utfordringen fremover nå, sa Sandberg. 

Ministeren presenterte også trafikklys-systemet som vil tre i kraft første oktober 2017.

Les også: Trafikklyssystemet er vedtatt!