En av Salmars lokaliteter i Rauma. Foto: Salmar.

Tror på interesse fra flere oppdrettsselskaper

En mulig budkamp om oppdrettskonsernet NTS vil vekke interesse fra flere hold, ifølge sjømatanalytiker.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver E24 i en sak på sine sider.

Kyst.no skrev mandag om at aksjonærgruppen som representerer over 50 prosent av aksjene i NTS vil nå kjøpe opp resten for 105 kroner per aksje.

Tilbudet verdsetter selskapet til 13,2 milliarder kroner. Det representerer også en premie på 13 prosent sammenlignet med sluttkursen til NTS-aksjen før helgen.

Gruppen sa i børsmeldingen at de vil «beskytte aksjonærverdier» og skifte ut dagens styre, men er selv også åpen for å selge seg ut.

Analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen i Pareto Securities mener utspillet vil vekke interesse blant andre store aktører som Salmar, Mowi og Cermaq.

- Det virker på måten de skriver på at de egentlig ønsker å selge aksjene. Jeg tror de store norske oppdretterne åpenbart er interessert i å ta over oppdrettsvirksomheten hvis den anledningen byr seg, sier Johannesen til E24.

Pareto-analytikeren tror et slikt scenario avhenger av hva den andre store aksjonæren i NTS, Helge Gåsø, velger å gjøre.

Hvis Gåsø ikke vil selge, er det vanskeligere å se for seg at en stor aktør kommer inn og kjøper gruppens aksjer, mener Johannesen.

- Hvis de får kjøpe posten til Gåsø er det helt sikkert flere kjøpere der ute, sier han til avisen.