pepperkakefisker

Nye pepperkakekunstner fra Marine Harvest

De ansatte hos Marine Harvest vet å lage god julestemning når julen ringes inn. Joana Duarte på eksportterminalen til Marine Harvest dedikerer sitt byggverk til sine flinke medarbeidere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Så langt denne julen har vi allerede sett glimrende eksempler på kreativ skapervilje med pepperkaker i havbruksnæringen. På Marine Harvest sin eksportterminal har Joana Duarte laget dette flotte byggverket.

- Jeg fikk lyst på å prøve meg på noe nytt og utfordre meg selv. Pepperkakebaking er ikke typisk i Portugal og dette var første gang for meg, forteller Duarte.

Saken fortsetter under bildet

Foto: Duarte

- Meningen var å lage en stor laks i pepperkake, men jeg fikk lyst til å lage alle transportmidler vi bruker for å frakte fisken. Til slutt fikk jeg lyst til å lage planeten også.

Inspirasjonen har hun hentet fra sine kolleger.

- Jeg har blitt inspirert av dagliglivet på Marine Harvest sin terminal, av å se hvor flinke alle team her er for å få alt til å «gå på skinner». Og med tanke på hvor imponerende det er at vår fisk er ute i hele verden, og hvor stolt jeg er av det, forteller Duarte.

Til Kyst.no forteller hun at det tok to hele kvelder for å ferdigstille byggverket.

- Jeg måtte få hjelp av min samboer fordi jeg har hatt senebetennelse i armen og forbud mot kjevling, flirer hun.

pepperkakefisker

Duarte sier 2014 har vært preget av en omorganisering med mye nye ansikter på eksportterminalen. Men julestemning har det blitt likevel.

- Vi har pyntet ekstra koselig til jul i år. Pepperkakebyggverket ble presentert under julelunsjen på terminalen, og stemning var veldig koselig i kantinen med alle kollegaer, sier hun.

Mens de fleste nordmenn koser seg med ribbe eller pinnekjøtt, sverger Duarte til fisk i sin familie.

- Jeg gleder meg til å være med familie og oppleve en typisk portugisisk julemiddagsrett, mammas bacalhau laget av klippfisk fra Norge, smiler hun.