Patogen har på kort tid ansatt fire personer i stillinger som histopatologer. Øverst (f.v): Alf Seljenes Dalum og Even Thoen; nederst (f.v): Helle Jodaa Holm og Stefanie Wüstner. Foto: Patogen.

Nå har Patogen fire histopatologer

Patogen har ansatt sin fjerde histopatolog. Samtidig melder de om at de har implementert et nytt rapporteringsformat, med mål om å forenkle hverdagen til kundene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I en pressemelding skriver selskapet at de høsten 2019 lanserte histologi som ny tjeneste som følge av stor etterspørsel fra kunder. Nå har de økt kapasiteten, gjennom  ansette histopatolog nummer fire.

Nylig begynte nemlig Alf Seljenes Dalum som histopatolog i PatoGen, og siden januar i år har Helle Jodaa Holm vært del av PatoGens histologiteam. Sammen med Even Thoen og Stefanie Wüstner, som begge kom fra Veterinærinstituttet i 2019, skal de bistå oppdrettsnæringen fra PatoGen sitt Oslo-kontor.

  • Alf Seljenes Dalum er utdannet veterinær ved Norges Veterinærhøyskole og fullførte sin Ph.D ved NMBU i 2017. Han har siden jobbet som forsker og histopatolog. Før han startet på Ph.D graden jobbet Alf som fiskehelseveterinær.
  • Helle Jodaa Holm er utdannet veterinær og fullførte sin Ph.D fra NMBU i 2016. Hun har siden jobbet som veterinær, forsker og histopatolog.
  • Even Thoen er utdannet veterinær fra Norges Veterinærhøyskole i Oslo. Han har 20 års erfaring med fiskehelsearbeid i form av forskning og diagnostikk blant annet ved Veterinærinstituttet i Oslo.
  • Stefanie Wüstner er utdannet veterinær ved Ludwig-Maximillians-Universitet i München, og har siden 2016 jobbet som forsker/veterinær ved Veterinærinstituttet i Harstad.

Nytt databasert format

PatoGen skriver i meldingen at deres histologitilbud er utviklet i tett dialog med kunder og målet har vært å forenkle hverdagen deres.

 - Jeg mener at tjenesten vi leverer tar histologi som verktøy et godt stykke videre for å øke bruksverdi. Vi har lansert tjenesten i et nytt format, og fokusert på å forenkle uten å redusere kvalitet. Det mest synlige er at rapportformatet er helt forskjellig fra andre aktører. Så langt har vi fått positive tilbakemeldinger om at det er enklere å få et raskt overblikk over de viktigste resultatene i tillegg til at bakgrunnsinformasjonen er lett og oversiktlig oppsummert, sier markedsdirektør Ove Gjelstenli.

Fortsatt fokus på å forebygge

Siden PatoGen ble etablert i 2005 har fokus for selskapet, ifølge pressemeldingen, vært å forebygge smitte og dermed redusere risiko for sykdom. Når selskapet nå introduserte histologi, og dermed diagnostikk, innebærer dette et nytt forretningsområde hvor fokuset er å bidra til å bedre forstå sykdom.

- PatoGen vil fortsatt ha et sterkt fokus på å forebygge smitte med mål om å redusere forekomst av sykdom. Det er imidlertid et tydelig behov for bedre tjenester for å forstå sykdomsutfordringene i næringa, og ofte starter arbeidet med å forebygge etter at et problem er oppstått. Vi ser det derfor som en naturlig del av vår aktivitet at vi nå også tilbyr diagnostikk og et mer komplett tilbud, sier direktør for forretningsutvikling Vidar Aspehaug.