Kilde: Highlands and Islands Enterprise (HIE).

PatoGen etablerer laboratorie i Skottland

PatoGen Ltd er glade for å endelig kunne annonsere at de utvider i UK og etablerer laboratorie for deres forebyggende og diagnostiske tjenester i Oban, Skottland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

PatoGen har arbeidet i Skottland siden 2014 og de etablerte deres kontor på SAMS campus i Oban i august 2018. Siden PatoGen gikk inn i det skotske markedet har de samarbeidet godt med oppdrettsselskapene med en stødig økning i aktivitet. Oppdrettsselskapene i Skottland har tatt godt imot deres tjenester og har utviklet bruken videre og gjort det til en del av industriens daglige rutiner.

- Det er det gode samarbeidet, og de proaktive oppdretterne sitt fokus på å opprettholde god fiskehelse og velferd, som gjør at vi kan forplikte oss til dette neste steget i PatoGen sin etablering i Skottland, sier Kunderådgiver i UK, Dr. Teresa Garzon.

- Laboratoriet i Skottland vil bli satt opp for å støtte oppdrettsindustrien i UK og vil tilby tjenester med den samme kvaliteten som vi tilbyr i Norge, sier CEO i PatoGen, Jørn Ulheim.

Laboratoriet i Oban skal være operasjonelt i løpet av sommeren 2021, opplyses det.

Om PatoGen:

PatoGen er i dag en internasjonalt ledende leverandør av bioteknologiske analyser og rådgivning til oppdrettsnæringen. Med visjonen "We inspire actions for healthier fish" legger PatoGen en sterk føring for å utvikle posisjonen som markedsleder videre inn i framtiden. Forbyggende fiskehelse og diagnostikk definerer selskapets kjernevirksomhet. PatoGen har hovedkontor i Ålesund med avdelinger i Bodø, Oslo og Oban i Skottland.