Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) vil se på permitteringsreglene i havbruksnæringen.

Utvalg skal se på oppdrettsnæringens permitteringsregler

Arbeidsminister Marte Mjøs Persen (Ap) setter ned et hurtigarbeidende utvalg som skal vurdere oppdrettsnæringens permitteringsregler.

Publisert Sist oppdatert

En vanlig bedrift må betale lønn i 15 dager etter at permitteringen har trådt i kraft. I motsetning sier Persen at staten tar regningen fra dag én for permitterte i fiskeri- og sjømatnæringen.

- Vi har sett flere eksempler i høst og vinter på hvordan selskapene har permittert tusenvis av ansatte og at staten dekker lønnen fra dag én. Det til tross for at oppdrettsnæringen har milliardoverskudd og svært gode tider. Da kan man spørre om reglene skal være de samme for villfisk og oppdrett, sier arbeidsministeren til Dagens Næringsliv.

Frem til sommeren skal et hurtigarbeidende utvalg vurdere om disse permitteringsreglene skal fortsette.

Færre permitterte

Før jul fikk over 1000 ansatte i Salmar og Lerøy permitteringsvarsel som følge av bortfall av kontraktmarkedet. Begge selskapene har permittert færre enn fryktet.

Lerøy beskriver likevel en usikker situasjon i tiden fremover.

- Situasjonen endrer seg fra uke til uke, og usikkerheten for hvordan utviklingen blir fremover er dessverre fortsatt stor, sier kommunikasjonssjef Aina Valland til avisen.