Fiizk sier det har vært vanskelig å inngå kontrakter etter forslaget om grunnrenteskatt kom på bordet.

Fiizk varsler permitteringer

Selskapet har i dag sendt ut permitteringsvarsel til over 30 av sine medarbeidere. De fleste er knyttet til staben og utviklingsavdelingen ved hovedkontoret i Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Fiizk i en pressemelding onsdag.

- Etter at grunnrenteskatten ble sendt på høring i september i år har det vært krevende å inngå større kontrakter med oppdrettere i Norge. Fiizk står dermed i en annen situasjon ved inngangen til 2023 enn vi gjorde ved inngangen til 2022.

Selskapet skriver videre at de nå skal ta vare på berørte kolleger, samtidig som de gjennomfører pågående og allerede avtalte leveranser og utviklingsløp med oppdrettskunder.

Fokuserer utenlands

Fiizk opplyser at de forsterker videre deres fokus på verdiskapende aktivitet utenfor Norges grenser, inntil de klarere ser effekten grunnrenteskatten har på investeringsviljen i Norge.

- Fiizk sine tre norske fabrikker, som også produserer industritekstiler til landbruk, byggeindustri og offshore har fortsatt god ordretilgang og vil ha normal aktivitet gjennom vinteren.

Fra før er det gått ut permitteringsvarsler hos følgende selskap, der alle trekker frem grunnrenteskatten som bakgrunn for permitteringene:

Lerøy, Salmar, Romsdal Processing, AkvaGroup, SinkabergHansen, Overhalla betong og Nova Sea. Det gjelder for ca 1400 personer.