Sæther går fra Insula til Polarfeed.

Polarfeed har fått ny innkjøpssjef

Fanny Merethe Sæther har erfaring fra ulike næringer, men det er i havbruksnæringen hun ønsker å bli værende.

Publisert Sist oppdatert

Fanny Merethe Sæther kommer fra jobben som innkjøpsansvarlig ved Insula sin fiskematfabrikk på Leknes, hvor hun har jobbet siden 2020. Et steinkast unna er hun nå på plass i Lofoten Bio Centre, hovedkontor for Polarfeed og de øvrige selskapene i Nordly-konsernet.

- Jeg har bakgrunn fra ulike næringer, og har blant annet jobbet ved hovedkontoret til Byggmakker Handel, men fiskeoppdrett er jo framtidsnæringen framfor noen, så det er her jeg vil være, sier Sæther i en pressemelding.

Som innkjøpssjef for fiskefôrprodusenten Polarfeed jobber hun i et råvaremarked preget av skiftende priser, samtidig som hun skal gjøre avtaler som ivaretar fôrprodusentens profil knyttet til råvarekvalitet og klimaavtrykk.

- Min første oppgave i Polarfeed var å regne ut klimaavtrykket vårt for 2022. Dette er et område hvor vi leverer ekstremt godt, med under halvparten av det gjennomsnittlige klimaavtrykket i bransjen. Klimaavtrykk er med andre ord en viktig del av vurderingen vi gjør med tanke på innkjøp, sier hun.

Polarfeed har de siste årene produsert fiskefôr helt uten bruk av brasiliansk soya, som er den største driveren av fôrbransjens klimaavtrykk. Marine råvarer sources kun fra Nord-Atlantiske stammer.