Ole Marius Farstad er ny i Polarfeed. Foto: Fossing storsmolt

Ole Marius Farstad til Polarfeed

- Jeg har stor tro på konseptet til Polarfeed og har selv sett hvor viktig godt fôr kan være for helse og vekst, sier selskapets nye fôrselger i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Med nyansettelsen får Polarfeed en meget erfaren mann på laget. Farstad solgte settefiskfôr for Skretting i perioden fra 2007 til 2010. Deretter gikk turen til Seaborn hvor han var innkjøper og senere innkjøpssjef, før han i 2016 gikk til jobben som salgssjef i Sørsmolt. Året etter ble han ansatt som daglig leder i Fossing Storsmolt.

- Det viktigste for meg er å ha en personlig overbevisning som er i tråd med det jeg skal selge. De siste seks årene har jeg vært med på å utvikle konseptet med «gammelsmolt» på Sørsmolt og Fossing Storsmolt. Dette er smolt basert på laksens naturlige premisser. Det samme er tilfellet med fôret til Polarfeed som med et høyt marint innhold setter laksens behov i fremste rekke.  I tillegg til en konservativ produksjonsfilosofi har fôr med høy marinandel vært en viktig faktor i produksjonen av «gammelsmolt». «Gammelsmolten» har vist seg å være mer robust og med bedre tilvekst i sjø. Også på matfisksiden er jeg overbevist om verdien av en mer konservativ tilnærming til ernæring. Derfor er jeg nok en god match for Polarfeed, sier Ole Marius Farstad.

Med seg i ryggsekken har Farstad også en sterk utdanningsbakgrunn toppet med et hovedfag i marine næringsmidler fra NFH og NTNU.

- Vi kunne vel knapt bedt om en bedre kandidat til jobben enn Ole Marius, med både stor faglig kunnskap, inngående kjennskap til bransjen og et stort nettverk. Vi er storfornøyd med at han valgte Polarfeed som sin neste arbeidsplass, sier Carl-Erik Arnesen, styreleder i Polarfeed.