Fra venstre: Ny daglig leder på Salten N950: Roy-Tore Rikardsen, Johan Edvard Andreassen

Ny daglig leder på Salten N950 på Sørarnøy

Roy-Tore Rikardsen er ny daglig leder hos Salten N950 AS. Rikardsen tar over jobben etter Johan Edvard Andreassen (60), som var med på å starte bedriften for 30 år siden. - Interessante produksjonsjobber ligger ikke i byen, du må ut i distriktet, sier Rikardsen.

Publisert Sist oppdatert

Roy-Tore Rikardsen (54) er ny daglig leder hos Salten N950 AS. Han har en lang karriere innen havbruk og kommer fra en stilling som COO i Grieg Seafood ASA, hvor han hadde ansvaret for havbruksaktiviteten i Canada. Nå viderefører han arbeidet som er gjort med det nye lakseslakteriet på Sørarnøy, som stod ferdig i fjor.

- Selv om jeg har en lang erfaring innen havbruk, så er det en overgang hvor det er mye man må lære seg. Salten N950 er et moderne lakseslakteri, men det som er suksessfaktoren tror jeg er arbeidskulturen, sier Rikardsen, ny daglig leder hos Salten N950 i en pressemelding.

Johan Edvard Andreassen (60) har vært daglig leder på Salten N950 i 30 år, men skal nå jobbe med utviklingsprosjekter for bedriften. I tillegg skal Andreassen bidra med rådgivning til Rikardsen i en periode fremover.

- Det føles riktig å få Roy på plass. Vi har en god bedriftskultur, og han passer godt inn med måten vi jobber på, sier Johan E. Andreassen, avtroppende daglig leder hos Salten N950.

Med Roy-Tore Rikardsen har selskapet ansatt sin andre daglige leder siden bedriften åpnet dørene for første gang i 1993. Selv understreker Rikardsen betydningen av en god veileder i starten.

- Ikke alle er like heldige som har en god mentor tilgjengelig når de går inn i en ny jobb, som kjenner folkene og anlegget så godt som Johan Edvard gjør. Dette er en del av livsverket hans, og han er en god sparringspartner for hvordan det skal forvaltes, tilføyer Rikardsen.

Utviklingen ligger i distriktet

Lakseslakteriet holder til på Sørarnøy, som i dag teller rundt 300 innbyggere. Roy-Tore Rikardsen er selv fra Nordreisa, og vektlegger betydningen av at bedrift og lokalsamfunn utvikles sammen.

- Bedrifter som denne er det som må til for at det er lys i husene. Interessante produksjonsjobber ligger ikke i byen, du må ut i distriktet. Derfor er det viktig at både bedriften og lokalsamfunnet spiller hverandre gode, forteller Rikardsen.

Det nye lakseslakteriet på Sørarnøy hadde en prislapp på over 400 millioner kroner, og har årene før utbyggingen levert gode resultater. Likevel er eierskapet åpne om hvordan situasjonen hadde vært i dag, dersom planene om et nytt lakseslakteriet hadde blitt lagt frem.

- Den investeringen vi har gjort, er også en investering i selve plassen og de som bor og jobber her. Den samme investeringen kunne vi ikke ha gjort i år, i lys av forslaget om en ny grunnrentebeskatning på havbruk, sier Jarle Solemdal, administrerende direktør i Salten Aqua AS, morselskapet til Salten N950 AS.

Videre understreker Solemdal at de er fornøyde med ansettelsen av Roy-Tore Rikardsen som ny daglig leder, og at fokuset ligger på fremtiden.

- Vi er ekstremt takknemlige for jobben Johan Edvard har gjort og vi ser frem til den jobben han skal gjøre fremover. Vi ønsker også Roy-Tore hjertelig velkommen til oss, og ønsker han lykke til i jobben, avslutter Solemdal.