Foto fra havbruksteltet.

Viser frem god sjømat på Gladmat i neste uke

Havbruksklyngen Stiim Aqua Cluster har slått seg sammen med kjendiskokk Kjartan Skjelde, Godfisk, Grieg Seafood, Norcod, Sterling White Halibut, Stolt Sea Farm, Lerøy og Innovasjonspark Stavanger om en storsatsing på Gladmatfestivalen i Stavanger. 

Publisert

Målet er å få folk til å spise mer fisk og samtidig vise frem de flotte råvarene som havbruksnæringen produserer, lekkert tilberedt av en av Norges mest kjente kokker.

- Fra onsdag 26. til lørdag 29. juni finner du oss i Havbruksteltet ved vågen sentralt i Stavanger, nærmere bestemt ved Strandkaien 61. Der blir det hele dagen salg av gladmatretten «bolinos de bacalhau», portugisiske fiskeboller laget av torsk fra Norcod servert med syltet sopp, tomater og chilimajones. I fjor fikk gladmat-retten til Stiim, en nydelig fiskesuppe laget av Kjartan Skjelde, terningkast 6 av Stavanger Aftenblads matanmelder. I fjor ble fiskesuppen utsolgt hver eneste dag. 

Kjartan Skjelde og Arne Brimi.

- Vi håper selvfølgelig på at årets lekre gladmatrett i Havbruksteltet faller like godt i smak, sier klyngeleder Trine Danielsen. 

Hver kveld kl. 19:00 gjøres deler av Havbruksteltet om til restaurant der det blir servering av 6-retters sjømatmeny laget av Kjartan Skjelde og tilhørende vinpakke. På menyen står blant annet Sterling-kveite fra Hjelmeland med østerssuppe og kaviar, pannestekt piggvar fra Stolt Sea Farm i Kvinesdal. Til og med i desserten, hvit sjokolade-cremeaux har kokken brukt fiskesaus sammen med jordbær og rabarbra. Det er fortsatt mulig å sikre seg plass ved bordet onsdag, torsdag og lørdag via Stiim Aqua Clusters nettside.

Torsdag 27. juni blir det båttur fra Strandkaien til Store Teistholmen Ø der festivaldeltakerne kan få se et oppdrettsanlegg på nært hold. Stavanger er etter siste kommunesammenslåing blitt en av Norges største oppdrettskommuner, så sammen med Grieg Seafood Rogaland tilbyr Stiim båttur på fjorden med omvisning på ett av deres anlegg. 

Gladmat er Norges største matfestival og arrangeres i år for 26. gang. Festivalen samler fagfolk innen matproduksjon, matforedling og matformidling. Den er et publikumsarrangement og en faglig møteplass, med et bredt program for foodies, barnefamilier, festivalglade, produsenter, fagfolk og serveringssteder.