Konferansen Aquanext forrige gang det ble arrangert.
Konferansen Aquanext forrige gang det ble arrangert.

Arrangerer AquaNext i november

Publisert Sist oppdatert

I fjor var over 300 personer samlet til to dagers konferanse om ny havbruksteknologi i Stavanger i regi av Stiim Aqua Cluster og Norsk Industri. Nå inviterer de til årets store konferanse, 8. og 9. november 2022. Konferansen har i år fått navnet AquaNext. På AquaNext møtes aktører fra havbruksnæringen, norsk industri, myndigheter og finans til to dager med faglig og sosialt påfyll.

Nye produksjonsmetoder som åpner for bærekraftig vekst i norsk havbruksnæring er også i år konferansens hovedfokus. I løpet av de to konferansedagene får du presentert innlegg om havbruk til havs, lukkede- og semilukkede anlegg i sjø og landbasert.

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran har takket ja til å delta på konferansen. Blant de andre bekreftede foredragsholderne er Nina Grieg (Grieg Seafood), Jakob Palmer Meland (Lovundlaks), Knut Nesse (AKVA group), Jim-Roger Nordly (Stim), Trond Waldemar Rosten (Mowi), Mads Martinsen (Skretting), Geir Stang Hauge (bioSort), Alf Reidar Sandstad (Seafarming Systems) og Marius Dalen (Nærings- og fiskeridepartementet). Programmet er under utarbeidelse, og flere navn kommer etter hvert.

Klyngeleder Trine Danielsen i Stiim Aqua Cluster ser frem til igjen å samle aktører fra havbruksnæringen på konferansen i november:

- Vi fikk utrolig gode tilbakemeldinger på fjorårets konferanse, og kan love en like god konferanse i år. Næringen er i en brytningstid hvor nye produksjonsmetoder er avgjørende for å lykkes med videre vekst. Vi ser frem til å treffe næringen i november for faglig nettverk og gode diskusjoner om utviklingen fremover for en av Norges viktigste eksportnæringer, sier hun.