– Hovedfokuset blir på internasjonale prosjekter, men vi skal også arbeide en god del med eksisterende spennende norske landbaserte prosjekt som blant annet Tjuin, opplyser den nye prosjektdirektøren i Pure Salmon Kaldnes; Luke Kellgren-Parker. Illustrasjon: m.herzog/www.visualis-images.com

Fra krigsskip til oppdrett

Luke Kellgren-Parker er utdannet som offiser ved krigsskolen i England, men har nå valgt å bytte ut marinefartøy med landbasert oppdrett som ny prosjektdirektør i Pure Salmon Kaldnes.

Publisert Sist oppdatert

Det var i sommer at  akvakultur-divisjonen i det Sandefjord-baserte selskapet Krüger Kaldnes ble skilt ut som et eget selskap og solgt til Singapore-konsernet 8F Asset Management som også eier oppdrettsgiganten Pure Salmon Limited. Fokuset til konsernet er på landbasert oppdrett av laks som produseres nærmest mulig der forbrukerne bor.

Det nye selskapet; Pure Salmon Kaldnes AS, som i dag har 65  ansatte fordelt på hovedkontoret i Sandefjord og avdelingskontor i Drammen, skal i løpet av de neste par årene nærmest doble antall ansatte i tillegg til at det skal etableres nye lokasjoner nasjonalt og internasjonalt. Og en av dem som allerede er på plass er Luke Kellgren-Parker, opprinnelig fra Liverpool, men bosatt i Sandefjord siden 2016 sammen med kone og to barn.

Jakter nye medarbeidere

NY PROSJEKTDIREKTØR: Luke Kellgren-Parker er ansatt som ny prosjektdirektør i Pure Salmon Kaldnes i Sandefjord. Kellgren-Parker, som er bosatt i Sandefjord, kommer opprinnelig fra Liverpool. Luke har blant annet jobbet i det engelske forsvaret og for Vard-konsernet her i Norge. Foto: Pure Salmon Kaldnes

Kellgren-Parker er ansatt som prosjektdirektør i Pure Salmon Kaldnes der han skal være kaptein på et prosjekt-team som totalt skal telle 14 medarbeidere. – De fem siste stillingene er nettopp lyst ut. Det dreier seg om tre prosjektledere, en planlegger og en felt-ingeniør som skal reise over hele verden, sier Luke som har hatt en litt utradisjonell karrierevei.

- Ja, jeg er egentlig utdannet fra forsvaret i England der jeg fullførte krigsskolen og ble ingeniør-offiser, men så møtte jeg den store kjærligheten og flyttet til Sandefjord. Her fikk jeg jobb i verftskonsernet Vards avdeling i Brevik som ansvarlig for de store statlige oppdragene. Dette dreide seg hovedsaklig om bygging av marinefartøy og kystvaktskip  i tillegg til ferger og lignende. I tillegg var jeg med på å lede Vard Electros utvidelser i USA, sier Luke som påpeker at det er flere grunner til at han fikk denne store tilliten i det internasjonale verftskonseret som har over 8000 ansatte over hele verden og driver skipsbyggingsanlegg i Norge, Romania, Brasil og Vietnam, sier han til Kyst.no.

- Elsker kompliserte prosjekt

– I Pure Salmon Kaldnes liker vi å tenke litt utenfor boksen når vi skal rekruttere nye medarbeider, sier direktør for forretningstjenester, Per Håkon Stenhaug. Foto: Pure Salmon Kaldnes

- I tillegg til ingeniør-bakgrunnen min handler det vel om at jeg med min militære og engelske bakgrunn i dobbelt forstand snakket språket til våre kunder i forsvaret og Forsvarsdepartementet. I tillegg er jeg veldig prosess-orientert og elsker å lede store kompliserte prosjekt, sier Kellgren-Parker som påpeker at nettopp ønsket om å fortsatt arbeide med kompliserte prosjekter var en av grunnene til han valgte å «gå i land» og bli prosjektdirektør i Pure Salmon Kaldnes.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å slutte i Vard, men da jeg oppdaget hva Pure Salmon Kaldnes var på jakt etter så matchet stillingsbeskrivelsen helt perfekt i forhold til min kompetanse, ønsker og mål. Dette er et spennende selskap i en sterkt voksende bransje, så dette er bare en reise jeg har skikkelig lyst å være med på. I tillegg var det  forlokkende å få lov til å lede prosjekt som ikke tar like lang tid som det å sikre seg offentlige kontrakter med forsvaret og få store marinefartøy ferdig bygget og levert, smiler prosjektdirektøren 

Japan, USA og Frankrike

- Mitt hovedfokus blir på internasjonale prosjekter som Pure Salmon blant annet nå har på gang i Japan, Frankrike og USA,  men vi skal også arbeide en god del med Norge og blant annet eksisterende spennende landbaserte prosjekt som Salten og ikke minst Tjuin, opplyser den nye prosjektdirektøren i Pure Salmon Kaldnes ; Luke Kellgren-Parker. 

Og direktør for forretningstjenester; Per Håkon Stenhaug, er da også svært fornøyd med å få med Luke Kellgren-Parker med på laget. 

Nærmere 20 nye ansatte

- I Pure Salmon Kaldnes liker vi å tenke litt utenfor boksen når vi skal rekruttere nye medarbeidere. Vi skal nå i gang med store krevende og kompliserte internasjonale prosjekter, og da er det viktig at vi også får med oss medarbeidere som Luke som har konkret og fersk erfaring på dette området, sier Stenhaug som legger til at de nå er i full gang med å gjennomføre og realisere sin ambisiøse rekrutteringsplaner. 

- Ja, vi har nå mellom 15 og 20 ansettelsesprosesser som enten nettopp er gjennomført eller som er på gang, opplyser direktøren for forretningstjenester i Pure Salmon Kaldnes.