Vinnerne Victoria Figenscholl Mathiassen (18), Miriam Lilleberg (18) Henriette Trætten (23) og Jøran Jenssen (18). Foto: Therese Soltveit.

Vinneren av "ringer av vann" ble Arctic Whitefish

Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap presenterte fire prosjekter i den nasjonale finalen av "Ringer av vann-sjømat for fremtiden" under Sjømatdagene i Trondheim. De fire gruppene måtte overbevise publikum med en tre minutters idepresentasjon, og via en mobilavstemming/kahoot gikk seieren til ungdommene i Arctic Whitefish.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som siste del av årets Sjømatdagene konferanse var det fokus på ungdommene, der Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap presenterte de fire finalegruppene i konkurransen "Ringer av vann-sjømat for fremtiden".

De fire konkurransedeltagerne var fire ulike grupper fra landsdelene Nordland, Troms, Hordaland og Oslo.

Totalt hadde de kommet inn rundt 700 bidrag og det var gruppen bestående av Victoria Figenscholl Mathiassen (18), Miriam Lilleberg (18) Henriette Trætten (23) og Jøran Jenssen (18) fra Nord-Troms videregående skole på Storslett i Nordreisa kommune, som tok seieren.

Ideen deres gikk ut på omdømmebygging av arktisk hvitfisk. De ønsker å fokusere på markedsgruppen Asia/Kina.

Vinnerne sammen med statssekretær Roy Angelvik som gav de sjekken på 2000 kr. Foto: Therese Soltveit.

- Vi hadde ikke forventet dette og er veldig glade for å vinne. Vi har jobbet mye med dette konseptet, sier de fire glade vinnerne fra Troms.

De har fremdeles ikke funnet ut hva de skal gjøre med premien de fikk på 2000 kroner, men håper ideen deres kan bli en realitet.

Konseptet deres handlet om kommunikasjon mellom produsent og kunde, der de ønsket å lansere nettsiden Arctic Whitefish, og en spesiallaget app. De ville gjennom nettsiden og appen informere kunden om mattrygghet, og sporing av fisken. De vil også vise levende bilder av fisken og gi info om fartøyet som transportere fisken.

Janita Arhaug i Sett Sjøbein rettet en stor takk til Nærings- og Fiskeridepartementet som tok initiativet til denne konkurransen.

Les også: Sjømatnæringen med unge på laget

- Jeg vil også rette en stor takk til alle deltakerne, og de som har gjort denne konkurransen mulig, sa hun.

I fylkeskonkurranser (innovasjonscamper) i hele landet har elevene blitt utfordret på ulike oppgaver, blant annet miljøutfordringene i sjømatnæringen, opplevelsesbasert reiseliv med sjømat som en del av opplevelsen, og å utvikle nye produkter og tjenester for sjømatnæringen.  Fra hvert fylke er det kåret et vinnerlag som fikk bli med videre til den nasjonale finalen som ble arrangert parallelt med Norske Sjømatbedrifters Landsforening sitt arrangement «Sjømatdagene 2017» 17.18 januar.

(Teksten fortsetter under bildet)

Over 3 000 elever i videregående opplæring har deltatt i konkurransen og i finalen møttes de mest kreative elevene fra hele landet.

Les også: Ny rekorddeltagelse på Sjømatdagene

Se Fiskeriministerens appell til ungdommen i forkant av kåringen.