MS «Ro Vision» ble levert til rederiet Rostein i april. Nå kan den stikke av med seieren i kåringen av Ship of the year 2020. Foto: Larsnes Mek.
MS «Ro Vision» ble levert til rederiet Rostein i april. Nå kan den stikke av med seieren i kåringen av Ship of the year 2020. Foto: Larsnes Mek.

«Ro Vision» nominert til Ship of the year 2020

De nominerte fartøyene til Skipsrevyens Ship of The Year 2020 er klar. En av dem er brønnbåten «Ro Vision».

Publisert

Utdelingen av Ship of The Year har annethvert år blitt delt ut under SMM i Hamburg. Nå er som kjent den messen utsatt til februar 2021. I stedet vil Skipsrevyen dele ut prisen under en seremoni i Bergen, 16. september. 

- Selv om SMM er utsatt, vil Skipsrevyen likevel dele ut prisen for 2020. Datoen for utdelingen er satt til 16 september 2020. Selve arrangementet kommer vi tilbake til, men det vil i år bli en kombinasjon mellom en formell seremoni som blir streamet på våre nettsider, og tilgjengelig for presse og alle interesserte både i Norge og Internasjonalt, sier juryformann og ansvarlig redaktør i Skipsrevyen, Gustav Erik Blaalid i en kommentar.

- Denne måten å gjøre det på vil gjøre det mulig å nå ut til flere, legger han til.

I år som i fjor kan du delta i en uformell avstemning på din favoritt hos Skipsrevyen.no. Det er viktig å påpeke at juryen fatter sin besluttning uavhengig av resultatet av denne. 

MS «Ro Vision» 

Brønnbåtrederiet Rostein fikk i april overlevert sitt nye flaggskip «Ro Vision» fra Larsnes Mekaniske Verksted. Dette er verdens første hybride brønnbåt, og ifølge konserndirektøren i SalMar bare starten på den grønne utviklingen i brønnbåtbransjen. 

«Ro Vision» er designet av Rostein sammen med Skipskompetanse i Måløy, og er den sjette båten basert rundt felles designløsning utviklet for Rostein.

- Denne satsingen underbygger sjelen vår som er satsing på ny teknologi, sier Glen Bradley, nestleder i Rostein.

Brønnbåten har en elektromotor som driver båten fremover. Strømproduksjonen kommer fra tre dieselgeneratorer og ved den fjerde er det laget et stort batterirom i henhold til regelverket. 

I tillegg til MS «Ro Vision», er også MV «Yara Birkeland» og MS «REV Ocean» nominert til Ship of the year 2020.