Fra venstre: Odd Einar Sandøy, reder og daglig leder i Rostein AS, Kristine Heggdal Kringstad, gudmor og Jarle Gunnarstein, verftsdirektør Larsnes. Marine Harvest hadde telt på kaia og serverte sushi til alle som møtte og overvar dåpen i solskinnet. Foto: Glen Bradley.

Døpte nybygget Ro West i helgen

Rostein AS døpte på lørdag sitt nybygg «Ro West» i Fosnavåg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ro West er det nye skipet i en serie som nå teller fire bygg. Larsnes Mek Verksted AS har levert bygget i god tid før oppstart på langtidskontrakt med Marine Harvest region Vest – en region som dekker Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, melder Rostein i en pressemelding.

Således vil både rederiet og verftet på Larsnes kunne se frem til hyppige gjensyn med skipet på dets ferd i nærområdet. Med Ro West har Rostein nå fire store brønnbåter som er på langtidskontrakt med Marine Harvest og utfører skånsom transport og tilhørende tjenester.

Miljøteknologi i fokus

Alle Rosteins 13 fartøy er utrustet i Norge og representerer store, positive ringvirkninger av oppdrett for norsk leverandører. Miljøteknologi har vært viktig i en årrekke og blant annet er den siste serien av skip utrustet med trinnvis energiproduksjon med sine fire Yanmar generatorer, skriver de.

Skipsdesignet og mange av løsningene om bord er et resultat av mangeårig utviklingsarbeid mellom rederiet og samarbeidspartnere. Leveransen av Ro West representerer også fortsettelse på mange års samarbeid mellom rederiet og Marine Harvest.

Gudmor for Ro West var Kristine Heggdal Kringstad.

Ro West ble i helgen døpt på Fosnavåg. Foto: Glen Bradley.