Administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert Eriksson, her under sjømatdagene.
Foto: Magnus Johan Marøy
Sjømatbedriftene vil ha gulrot fremfor pisk
Mens Sjømat Norge er opptatt av at man må ha en tydelig definisjon på hva fiskevelferd er, påpeker Robert Eriksson i Sjømatbedriftene at de vil gjøre et selvstendig arbeid på hvordan man kan redusere dødeligheten.
Tirsdag skrev Kyst.no om den nye rapporten som er utarbeidet av Menon Economics og Nofima, på bestilling av Dyrevernalliansen. I rapporten har de utredet hvilke virkemidler som kan tas i bruk for å redusere dødeligheten i havbruksnæringen.
Et "trafikklys" på hver produksjonssyklus og avgift på fiskedødelighet var blant noen av reguleringsverktøyene som ble tatt opp i den ferske rapporten.
Oddbjørn Grønvik i Menon fortalte under presentasjonen at de har avdekket at 60-70 % av selskapene har lavere dødelighet enn gjennomsnittet.
Kyst.no Pluss Personlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
199,-
per måned
KJØP
Kyst.no Pluss Årlig
Du får: Kyst.no Pluss-saker
2189,-
per år
KJØP
Kyst.no Pluss bedrift
Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.
2189,-
per år
KJØP