Administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert Eriksson, her under sjømatdagene.
Administrerende direktør i Sjømatbedriftene Robert Eriksson, her under sjømatdagene.

Sjømatbedriftene vil ha gulrot fremfor pisk

Mens Sjømat Norge er opptatt av at man må ha en tydelig definisjon på hva fiskevelferd er, påpeker Robert Eriksson i Sjømatbedriftene at de vil gjøre et selvstendig arbeid på hvordan man kan redusere dødeligheten.

Tirsdag skrev Kyst.no om den nye rapporten som er utarbeidet av Menon Economics og Nofima, på bestilling av Dyrevernalliansen. I rapporten har de utredet hvilke virkemidler som kan tas i bruk for å redusere dødeligheten i havbruksnæringen.

Et "trafikklys" på hver produksjonssyklus og avgift på fiskedødelighet var blant noen av reguleringsverktøyene som ble tatt opp i den ferske rapporten.

Oddbjørn Grønvik i Menon fortalte under presentasjonen at de har avdekket at 60-70 % av selskapene har lavere dødelighet enn gjennomsnittet.

Bli abonnent hos Kyst.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Kyst.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.

Kyst.no Pluss Personlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

199,-

per måned

KJØP

Kyst.no Pluss Årlig

Du får: Kyst.no Pluss-saker

2189,-

per år

KJØP

Kyst.no Pluss bedrift

Administrer flere abonnement på ett sted og betal med faktura.

2189,-

per år

KJØP