Fra Youngfish-konferanse 2015. Foto: Youngfish.

Ny leder i Youngfish Nord

Robert Johansen har tatt over som leder av Youngfish Nord. - Det er gode tider i havbruksnæringen og mye positivitet alle veier og da er det kjekt å kunne samme ungdommen og se fremover også, sier han til kyst.no

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Johansen jobber til daglig som kvalitetssjef i Salmar Nord ved Kystens hus i Tromsø, og har vært i selskapet i fire år. Siden første august har han også vært leder av Youngfish Nord.

- Jeg synes det er flott å være en del av både organisasjonen og næringen. Havbruksnæringen og sjømat-produksjon er viktig for verden og jeg er glad i næringen, sier han.

32 åringen fra Andenes jobbet først i fiskerinæringen før han startet sin fartstid i havbruksnæringen

- Det tok noen år før jeg fikk opp øynene for havbruksnæringen og så hvor viktig den også var, smiler han.

Aktiv Youngfish`er

Robert Johansen er daglig leder av Youngfish Nord. Foto: Privat.

Johansen har siden Youngfish etablerte lokallaget i Nord i fjor, vert et aktivt medlem i organisasjonen.

- Det er gode tider i havbruksnæringen og mye positivitet alle veier og da er det kjekt å kunne samme ungdommen og se fremover også.

Han forteller så at han merker de store avstandene i Nord og tror det er viktig med en møteplass i ny og ne.

- Vi er en engasjert gjeng som ønsker å legge til rette for mingling og treff så ofte det måtte passe. Det er ikke slik at alle i næringa i nord kjenner hverandre, sier han.

Som ny leder har han allerede noen planer for hva som skal samle ungdommen utover høsten.

- I nærmeste fremtid håper vi å få på plass et uformelt fagtreff med tema utviklingskonsesjoner, hvor noen av aktørene kan forteller om sine ideer og fremtidsvisjoner. Vi har allerede snakket med flere som kunne tenke seg å stille opp, så kanskje får vi to slike treff.

Trakk seg fra styret

Johansen tar over etter Lena Steffensen som har valgt å trekke seg fra sentralstyret, og som leder av YoungFish Nord.

- Vi takker Lena for innsatsen med å etablere lokallaget, og for gode bidrag i sentralstyret til Youngfish. Vi tror Robert og Youngfish Nord vil komme med gode sosiale og faglige treff i tiden som kommer, skriver organisasjonen.

Styret i lokallaget i Nord består nå av Johansen, Jessica Johnsen i Alta (ansatt i Grieg), Mattias B Lyng i Sandnessjøen (ansatt i HaVet), Odd Eirik Jenssen i Bodø (ansatt i Polar Quality) og Leonore Olsen fra Tromsø (ansatt i Sintef).