Salmar-sjef Linda Aase gir seg i stillingen som konsernsjef i SalMar etter under et halvt år

Gir seg som konsernsjef i SalMar

Linda Litlekalsøy Aase gir seg som konsernsjef i oppdrettsselskapet SalMar, og Frode Arntzen tar over stillingen.

Publisert Sist oppdatert

Linda Litlekalsøy Aase tok mandag 9. mai over roret i SalMar etter Gustav Witzøe, og knappe et halvt år senere fratrer hun i stillingen som konsernsjef.

I en børsmelding mandag morgen melder selskapet at styreleder i SalMar kunngjør i dag at Frode Arntsen er utnevnt til konsernsjef, etter at Linda Aase har meddelt til styret at hun ønsker å fratre stillingen som konsernsjef.

Det gis ingen ytterligere informasjon om hvorfor hun trer av.

- SalMar er en av verdens mest effektive oppdrettsselskap og har levert en solid operasjonell ytelse under Aases tid som konsernsjef. Vi takker Aase for hennes tid i SalMar, sier styreleder Gustav Witzøe.

- Jeg vil også personlig takke Aase for innsatsen som konsernsjef. Samtidig er jeg svært glad for at vi har fått en fullgod erstatter. Jeg er trygg på at Frode Arntsen vil lede konsernet på en utmerket måte, legger han til.

Ny sjef bak roret i SalMar

Frode Arntsen (52) har vært en del av SalMar siden 2017 som konserndirektør for Salg & Industri. Han har jobbet i sjømatnæringen siden 2000 og har tidligere innehatt ulike lederstillinger i en rekke sjømatselskap.

Arntsen sier han er meget motivert og klar til å ta på meg oppgaven til å lede oppdrettsselskapet.

- Oppgaven blir å sikre at den sterke utviklingen i SalMar fortsetter. Vi er et engasjert lag med mer enn 1 900 kompetente medarbeiderne som hver dag står på for å levere sunn og bærekraftig sjømat til hele verden, så dette ser jeg frem til, sier han.