Ute på lokalitet.
Ute på lokalitet.

SalMar oppjusterer slaktevolumet

Oppdrettsselskapet øker deres forventede slaktevolum fra 273 000 tonn til 362 000 tonn, noe som er en økning på 33 prosent.

Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding onsdag skriver SalMar at bærekraftig organisk vekst er øverst på agendaen når selskapet i dag ønsker deltakere velkommen til sin kapitalmarkedsdag for 2023 i Tromsø. 

- Selskapet satser videre med tydelige ambisjoner innen både kystnært oppdrett og havbruk til havs. SalMar har som mål å opprettholde sin rolle ved å vokse og utvikle bransjen nasjonalt og internasjonalt.

Videre skriver selskapet at deres ambisjon er videre vekst i alle deres regioner, men hvor raskt og hvor mye de vil investere sier de avhenger av hvor de finner bærekraftige rammevilkår.

- I Norge er grunnrenteskatten som er innført en særlig bekymring for det videre vekstpotensialet utover det organiske vekstpotensialet vi har fått igjennom NTS- transaksjonen i fjor høst, sier Frode Arntsen, konsernsjef i SalMar.

Oppdateringer som blir kunngjort på kapitalmarkedsdagen inkluderer:

  • SalMar legger frem et samlet organisk vekstpotensial fra alle regioner som innebærer et framtidig slaktevolum på 362 000 tonn, en økning fra forventet slaktevolum på 273 000 i 2023 eller 33 % økning, uten at dette vil kreve store kapasitetsøkende investeringer.
  • En økning i årlige kostnadsbesparelser etter integreringen av NTS, NRS og SalmoNor fra NOK 671 millioner til NOK 844 millioner hvor 71 % er realisert ved slutten av august 2023.