Ute på lokalitet.

SalMar oppjusterer slaktevolumet

Oppdrettsselskapet øker deres forventede slaktevolum fra 273 000 tonn til 362 000 tonn, noe som er en økning på 33 prosent.

Publisert Sist oppdatert

I en børsmelding onsdag skriver SalMar at bærekraftig organisk vekst er øverst på agendaen når selskapet i dag ønsker deltakere velkommen til sin kapitalmarkedsdag for 2023 i Tromsø. 

- Selskapet satser videre med tydelige ambisjoner innen både kystnært oppdrett og havbruk til havs. SalMar har som mål å opprettholde sin rolle ved å vokse og utvikle bransjen nasjonalt og internasjonalt.

Videre skriver selskapet at deres ambisjon er videre vekst i alle deres regioner, men hvor raskt og hvor mye de vil investere sier de avhenger av hvor de finner bærekraftige rammevilkår.

- I Norge er grunnrenteskatten som er innført en særlig bekymring for det videre vekstpotensialet utover det organiske vekstpotensialet vi har fått igjennom NTS- transaksjonen i fjor høst, sier Frode Arntsen, konsernsjef i SalMar.

Oppdateringer som blir kunngjort på kapitalmarkedsdagen inkluderer:

  • SalMar legger frem et samlet organisk vekstpotensial fra alle regioner som innebærer et framtidig slaktevolum på 362 000 tonn, en økning fra forventet slaktevolum på 273 000 i 2023 eller 33 % økning, uten at dette vil kreve store kapasitetsøkende investeringer.
  • En økning i årlige kostnadsbesparelser etter integreringen av NTS, NRS og SalmoNor fra NOK 671 millioner til NOK 844 millioner hvor 71 % er realisert ved slutten av august 2023.