Ny fiskehelsesjef i SalmoBreed Salten

SalmoBreed har ansatt Kristian Sørmo (26) i stillingen som Fiskehelse- og Cryobanksjef i SalmoBreed Salten AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Han hadde sin første arbeidsdag 7. januar 2019.
Sørmo er utdannet fiskehelsebiolog fra UiT og kommer fra stillingen som fiskehelsekonsulent i Labora AS, hvor han blant annet har hatt tilsyn med SalmoBreed Salten sitt nye anlegg i Sørfjorden.

Hos SalmoBreed får han ansvaret for fiskehelse og velferd for stamfisken i det nye anlegget, samt tilsvarende arbeid for deres produsent, Salten Stamfisk AS.

Han skal også ha ansvaret for SalmoBreed sin nyetablerte Cryolab i Bodø.

- Fiskehelsen og velferden til våre produksjonsdyr er høyeste prioritet i virksomheten. SalmoBreed Salten AS er verdens mest avanserte landbaserte stamfiskanlegg, og krever tett og kvalifisert oppfølging. Med Kristian Sørmo på laget er vi godt rustet til å ivareta disse behovene fremover, sier leder for fiskehelse i Benchmark Genetics i en pressemelding.

- Jeg har vært imponert over biosikkerheten i anlegget allerede fra første helsetilsyn hos Salmobreed Salten. Anlegget er utformet og tilrettelagt med tanke på det beste miljøet for fisken og arbeidsstyrken. Nå som anlegget nærmer seg full drift blir det mange spennende og utfordrende oppgaver knyttet til fiskehelse, sier Kristan Sørmo i den samme pressemeldingen.

– Litt gøy er det jo også å få tittelen «banksjef» for satsingen på innfrysing og lagring av melke i cryobanken. Dette er et viktig grep i å løfte avlsarbeidet enda et steg inn i fremtiden, sier han avslutningsvis.