Foto: Lars Antonsen
Foto: Lars Antonsen

Brann-seier la ingen demper på sushifest i Bodø

Bodø Glimt fotball-klubb sammen med lakseprodusent Salten Aqua satte verdensrekord i sushi-mosaikk. Selv om hjemmelaget tapte jubileumskampen, var det god stemning da flere rekorder ble satt søndag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I samarbeid med Salten Aqua og flere andre sponsorer jaktet Bodø Glimt fotballklubb på å ta tilbake verdensrekorden i sushimosaikk foran jubileumskampen mot Brann søndag kveld, melder Avisa Nordland. 

Sushifesten i Bodø var en 100-årsfeiring for Bodø Glimt fotballklubb, i forbindelse med verdensrekord i sushimosaikk, der fotballklubben også ønsket å få ny publikumsrekord.

Salten Aqua leverte all laksen til sushimodsaikken som ble stilt ut på Aspmyra Stadion i Bodø. Mosaikken-mønsteret som kokkene hadde designet var Bodø Glimts jubileumslogo.

Daglig leder Yvonne Løvgavlen delte ut laks fra Holstad i Fauske på City Nord i går. – Jeg opplever stor positivitet rundt sushi-stuntet på Aspmyra søndag, sier hun. Foto: Lars Antonsen.
Daglig leder Yvonne Løvgavlen delte ut laks fra Holstad i Fauske på City Nord i går. – Jeg opplever stor positivitet rundt sushi-stuntet på Aspmyra søndag, sier hun. Foto: Lars Antonsen.

- Kokkene og vi har tatt på oss en stor oppgave, men jeg har tro på dette. Kokkene er veldig dyktige så dette går nok bra, opplyser daglig leder i Saltenlaks Yvonne Løvgavlen i forkant av arrangementet på Salten Aqua sine nettsider.

Ny verdensrekord

I andre omgang av kampen opplyser speaker at det er satt ny verdensrekord i sushi på Aspmyra, til stor jubel fra tilskuerne. 

- Om lag 55 kvadratmeter og cirka 45.000 biter skal det være, fortalte Runar Berg til AN før kampstart.

I 2014 ble den siste verdensrekorden utført i Polen, mosaikken var på hele 29.000 biter og 40,78 kvadratmeter.

- Vi opplever iallfall en stor positivitet rundt dette stuntet, sier Løvgavlen som tidligere på dagen stod på stand i Bodø, og delte ut gratis sushi og einerrøykt laks i flere varianter.

Se flere bilder her