SinkabergHansen og daglig leder Svein-Gustav Sinkaberg (til høyre) går igjen for en løsning fra SkaMik og Geir Skarstad; konkret multiverktøy for lusebehandling om bord på nye «Ronja Explorer». Foto: SinkabergHansen

Velger SkaMik til «Ronja Explorer»

Nye «Ronja Explorer» får mekanisk multiverktøy for avlusing fra SkaMik. Dette er fjerde kontrakt som SinkabergHansen, i samarbeid med Emilsen Fisk, gjør med produsenten på Namdalskysten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi har vært fornøyd med materiell, effekt og oppfølging fra SkaMik sin side. I denne runden anser vi to avlusingsenheter som et velegnet og effektivt kombinasjonsverktøy om bord på vår nye brønnbåt «Ronja Explorer», sier daglig leder Svein-Gustav Sinkaberg i SinkabergHansen i en pressemelding.

På «Ronja Explorer» vil spyleutstyr fra SkaMik installeres i tilknytning fartøyets ferskvannsbehandling og bidra til effektiv kontroll med lus i ulike driftssituasjoner.

Fartøyet med lastekapasitet på 2.500 kubikkmeter er designet og utrustes ved Aas Mek. Verksted på Vestnes. Nybygget leveres fra Ålesund i månedsskiftet mai/juni – for å gå inn i en femårs leiekontrakt for driftsfellesskapet SinkabergHansen og Emilsen Fisk.

- Tett og godt samarbeid med disse to og også andre selskap på Namdalskysten resulterer i vel tilpassede løsninger for lusebehandling som både er driftssikre og effektive, sier daglig leder Geir Skarstad i SkaMik.

«Ronja Explorer» er konstruert over samme lest den noe mindre «Ronja Challenger» (lengde 70 meter/1.800 kubikk last). Lengde og dybde (fem meter) på nybygget er den samme, mens bredden er økt vesentlig; fra 12 til 17,8 meter.