Ida Grong Aursand jobbet før med håndtering av fisk hos Sintef, nå trer hun inn i den nye rollen som forretningsutvikler. Foto: Sintef.

Sintef får tidligere ansatt tilbake i stabben

Ida Grong Aursand begynte hos Sintef Ocean 2. september, og er ansatt som senior forretningsutvikler. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Jeg er veldig glad for å få Ida med på laget igjen. Hennes unike bakgrunn vil styrke vår aktivitet innenfor sjømat, sier Hanne Digre, forskningssjef for sjømatteknologi i en pressemelding. 

Inn med ny kunnskap

Aursand har master og PhD i bioteknologi, og har en lang karriere bak seg som PhD-student, forsker, seniorforsker og forskningsleder i Sintef. Hun ville ut å se bransjen fra et annet ståsted, og har de siste fire årene jobbet i BioMar hvor hun var ansvarlig for produktene og utviklingen av dem. 

- Det har vært veldig utviklende for meg. Jeg tror jeg har forbedret min forståelse for hva industriens behov er, og hvordan mekanismene for å få kommersialisert forskningen fungerer. Jeg håper derfor jeg nå er bedre rustet til å kunne gjøre en forskjell som forretningsutvikler i selskapet, og at jeg kan bidra til å sette alle de fantastiske resultatene fra forskerne våre ut i verden.

Stor innsats

I Sintef har hun tidligere jobbet med alt fra førstehåndtering av fisk, fangsthåndtering om bord på fiskefartøy og reduksjon av salt i maten. Altså et ganske vidt spenn i fag, men hele tiden med fokus på utvikling av teknologiske løsninger.

- Jeg tror det er få som tenker på hvor mye FoU-innsats som ligger i en liten pellet. Et spennende fagfelt, som har enorm innvirkning på effektiviteten og lønnsomheten i oppdrettsnæringen, forklarer hun.

Ida ønsker videre å bidra til å utvikle en bærekraftig norsk sjømatnæring. I tillegg har hun et sterkt behov for å medvirke til at vi i framtida har nok og bærekraftig mat til verden. 

- Gjennom fôr kan man også påvirke næringsverdien – du blir hva du spiser, konkluderer hun.