Den nye avlusingsenheten Wellfighter fra SkaMik er utviklet i samarbeid med Slåttland Group og HUGG. Her daglig leder Geir Skarstad (til høyre) sammen med produksjonssjef Karl Martin Ruggli. Prosjektingeniør Andreas Riseng hos SkaMik i midten. Foto: SkaMik

SkaMik med ny avlusningsenhet

SkaMik lanserer en en ny avlusningsenhet som de sier er gul, enkel og effektiv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Denne avlusingsenheten er, som navnet antyder, primært designet og utviklet for brønnbåt. Men den vil også fungere utmerket som «stå alene»-enhet på mindre fartøy. Det sier sjefutvikler og daglig leder i SkaMik, Geir Skarstad.  

Wellfight er navnet på den nye enheten.

Operasjonssjef i selskapet, Tore Mo, omtaler Wellfighter som stabil, enkel og lett å montere. Ingen mekaniske deler som kan ryke. Derfor vil den ifølge Mo også være driftssikker og grei å operere og vedlikeholde.
Samtidig har SkaMik klokkertro på effektiviteten til den nye enheten. Mange års erfaring knyttet til spyleteknologi er tatt inn i Wellfighter, skriver selskapet.

Skånsom med sjøvann

- Wellfighter kombinert med ferskvannsavlusing i brønnbåt vil redusere den totale behandlingstida inne i fartøyets tanker. Det er tale om faktisk besparelse på flere timer, noe som vil gi reduserte kostnader og ikke minst økt kapasitet på brønnbåt, framholder Mo.

Enkel montasje og mulighet for fleksibel plassering, gjør at Wellfighter kan settes i tilknytning laste- og losseslangen på brønnbåten, eller frittstående på mindre servicebåter, i følge selskapet.

Avlusingsenheten opererer skånsomt med sjøvann og dyser med lavt trykk.

- Dyrevelferden ivaretas, samtidig som personellet som operer Wellfighter har full kontroll, sier Tore Mo. SkaMik ser derfor et vidt bruksspekter for den kompakte og effektive enheten.

Slåttland og HUGG er med

Prototyp av Wellfighter er utviklet i samarbeid med Slåttland Group og engineeringsselskapet HUGG.

- Teamet med Slåttland og HUGG er meget nyttig for oss. Aktører med omfattende kompetanse og erfaring som munner ut i gjennomføringskraft, sier SkaMik-leder Geir Skarstad.

Hele den første serien på sju enheter er alt solgt. I likhet med de øvrige produktene som SkaMik har i sortimentet, skal også Wellfighter finne sine brukere via salgs- og markedsapparatet i Moen Marin, skriver selskapet.