Mads Martinsen er direktør for produktutvikling i Skretting. Han sier Skretting fortsatt vil kjøpe avskogingsfri soya fra Brasil. Foto: Ole Andreas Drønen/Kyst.no.

Skretting vil fortsette å påvirke lokale leverandører i Brasil

Fôrprodusenten Skretting benytter seg av avskogingsfri soya fra Brasil, og mener det er en stor fordel at de kan sette strenge krav, og ha påvirkningskraft på produksjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Soya fra brasil er et omdiskutert tema om dagen, og senest i dag gikk Salmon Group ut og sa at de fjerner brasiliansk soya fra fôret sitt med umiddelbar virkning.

Kyst.no har i den forbindelse snakket med Mads Martinsen, direktør for produktutvikling i Skretting, for å høre om de vil fortsette å benytte seg av den brasilianske soyaen.

- Skretting sin strategi med å fortsette å kjøpe avskogingsfri soya fra Brasil og påvirke våre lokale leverandører står fortsatt fast, poengterer han.

Lytter til Norge

Martinsen understreker at de allerede har fortalt sine brasilianske leverandører at de nå kjøper mindre soya fra dem på grunn av omdømmet som brasiliansk soya får.

- Selv om de kun leverer avskogingsfri soya til oss, må de jobbe aktivt i sitt eget land for å få bukt med den ulovlige avskogingen. Den meldingen tar de med seg, forteller han til Kyst.no

Martinsen mener dette er en mulighet som de ikke ville hatt, dersom de hadde sluttet helt å kjøpe fra dem.

- Dette er noe Skretting også får støtte fra norske miljøvernorganisasjoner på. Og vi ser at dette virker, for det som skjer i Norge nå blir lyttet til i Brasil, sier han avslutningsvis.