KMC Properties vil ha ansvar for bygging av det nye slakteriet, og arbeidet forventes å starte i 2022, med planlagt ferdigstillelse i 2023/2024. Foto: Slakteriet Holding AS

Bygger lakseslakteri til 620 millioner

Eiendomsselskapet KMC Properties har signert en intensjonsavtale med Slakteriet Holding AS om å bygge et nytt anlegg for slakting av laks i Florø.

Publisert Sist oppdatert

Det fremgår av en børsmelding mandag morgen. Investeringen er anslått til 620 millioner kroner.

KMC Properties vil ha ansvar for bygging av det nye slakteriet, og arbeidet forventes å starte i 2022, med planlagt ferdigstillelse i 2023/2024.

Partene har blitt enige om en såkalt trippel-net «bare-house» leiekontrakt, med en leieperiode på 20 år og påfølgende opsjon på 10 års forlengelse.

- Denne avtalen gir oss ytterligere diversifisering av kundeporteføljen vår innen sjømatsektoren, og innlemmer et nytt, moderne anlegg med langsiktig leieavtale mot en solid motpart i vår eiendomsportefølje, skriver Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties, i en kommentar.

KMC Properties portefølje består i dag av over 40 eiendommer, hovedsakelig i Norden, som utgjør omlag 340.000 kvm totalt.