Carl-Erik Arnesen tar over etter Jim-Roger Nordly.

Arnesen blir ny CEO i Stim

Jim-Roger Nordly gir stafettpinnen videre til en ringrev i norsk havbruksnæring.

Arnesen har jobbet i Nordly-konsernet siden 2019, sist som administrerende direktør for fôrprodusenten Polarfeed. Nå får han ansvaret for å lede STIM og alle deres forretningsområder, som inkluderer vaksine- og legemiddeldistribusjon, fiskehelsetjenester, miljøundersøkelser, rådgivning, forskning og utvikling. Samtidig beholder han tilknytningen til Polarfeed gjennom vervet som styreleder.

- Carl-Erik har en helt unik bredde i sin erfaring og kompetanse, han har enorm arbeidskapasitet og han kjenner selskapet godt. Da det ble klart at dette var en utfordring han ville ta, så var jeg ikke i tvil om hvem som skulle bli ny CEO i STIM. Det er også betryggende å vite at vi to skjønner hverandre og jobber godt sammen, sier Jim-Roger Nordly, som ikke har planer om å gire ned selv om han nå gir fra seg CEO-tittelen i STIM.

Lang fartstid

Carl-Erik Arnesen har trolig en av landets mest omfattende CV-er innen havbruk. Allerede i 1982 begynte han hos Mowi, og han har drevet med oppdrett i Norge, Skottland, Irland, Canada og Island. Karrieren omfatter forskning, produksjon, økonomi, salg, eksport og ledelse. I tillegg til laks og ørret, har han også drevet med kveite, havabbor, piggvar, kamskjell og blåskjell. 

Han har vært ansatt i Fiskeriseksjonen i DNB og var i 16 år administrerende direktør i Firda Seafood-konsernet, etterfulgt av to år som salgs- og markedsdirektør hos Alsaker Fjordbruk. Før har gikk til Nordly-konsernet i 2019, var han administrerende direktør i Hav Line Gruppen.

Arnesen tar nå over et selskap som styrer mot en all-time high i omsetning. 

- Det gjøres veldig mye riktig i STIM, og selskapet har begynt å høste fruktene av flere vellykkede utviklingsprosjekter, sier Arnesen.