23- 25. april går Seafood Expo i Barcelona av stabelen. Messen arrangeres for trettiende gang, og samler sjømat og havbruksnæringen fra hele verden.

Tirsdag starter sjømatmessen i Barcelona 

Nordmenn i hopetall har satt seg på fly sørover for å reise ned på sjømatmessen i Barcelona som sparkes i gang i morgen. Kyst.no og Kystmagasinet er på plass. 

Publisert Sist oppdatert

Med et nettoareal på 51 248 kvadratmeter vil den 30. utgaven av Seafood Expo Global/Seafood Processing Global messen bli den største i sin historie, der den samler den globale sjømatindustrien.

Seafood Expo i Barcelona åpner dørene i morgen og går av stabelen 23. - 25. april, der tusenvis av nordmenn fra fiskeri- og havbruksnæringen har reist ned for å delta, deriblant den nye fiskeri- og havministeren Marianne Sivertsen Næss. 

Messen samler hele 2 244 utstillende selskaper fra 87 land og 67 nasjonale og regionale paviljonger. Den vil også ha rundt 90 verdensledende eksperter i bransjen som vil lede mer enn 25 konferanser og andre event som vil belyse bransjens nyeste innovasjoner. 

Messen arrangeres for trettiende gang, og samler sjømat og havbruksnæringen fra hele verden.

Arrangørene melder at messen vil ha en estimert økonomisk påvirkning for Barcelona på over 156 millioner euro.

 -  For tredje år på rad, på Fira de Barcelona's Gran Vía-utstillingsområde, vil messen tilby en verdifull plattform for bransjen for å drive forretninger på en global skala fra 23. til 25. april, melder arrangøren.

Internasjonalt knutepunkt

I år har arrangørene utvidet med en ekstra hall. 

- Dette vil gjøre messen til den største utgaven i arrangementets historie i form av netto kvadratmeter utstillingsareal, sier Wynter Courmont, visepresident for sjømat hos Diversified Communications. 

- I fjor samlet arrangementet mer enn 34 000 fagfolk fra hele verden, noe som gjorde messen til et svært mangfoldig og internasjonalt arrangement. I løpet av de neste tre dagene vil byen Barcelona bli et internasjonalt knutepunkt for sjømatforretninger. Blant de 2 244 utstillende selskapene vil 657 selskaper stille ut for første gang.

Det er over 657 nye utstillere på årets messe som totalt vil ha 2244 utstillere fra hele verden.

Messearrangørene melder at nye land som Aserbajdsjan, Brasil, Elfenbenskysten, Tsjekkia og Kiribati og nye regionale paviljonger fra Brasil, Frankrike, Sør-Korea, Japan og Oman, har bekreftet sin deltakelse på arrangementet.

Utstillere i Seafood Expo Global-hallene vil vise de nyeste innovasjonene innen sjømat - fersk, frossen, hermetisert, verdibasert, bearbeidet og pakket - til bransjekjøpere fra hele verden, inkludert supermarkeder, restauranter, hoteller, cateringvirksomheter, importører og distributører. 

Oceanspace Media er på plass. 

Ta gjerne kontakt med de ulike redaksjonene om du har en nyhet eller noe spennende du vil fortelle? 

Kyst.no/Norsk Fiskeoppdrett og LandbasedAQ journalist Magnus Johan Marøy.
magnus@kyst.no - 90 24 29 82

Kystmagasinet redaktør Edmund Mongstad.
edmund@kystmagasinet.no - 95 20 41 59