Vegard Oen Hatten er kommunikasjonsrådgjevar i Fiskeridirektoratet og skal jobba tett på havbruksnæringa. Foto: Jakob Østheim.

Straks nye avklaringer innen utviklingstillatelser

Man må tilbake til midten av juli for å finne de siste avklaringene for søknader innen utviklingstillatelser. Denne uken kan nye komme.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

  1. Ifølge Fiskeridirektoratets oversikt som sist ble oppdatert 18 juli, er det ennå 39 konsepter inne til vurdering. I tillegg har fem fått tillatelser og 18 fått avslag.

Vegard Oen Hatten, som er kommunikasjonssrådgiver ved Fiskeridirektoratet, forteller at på tross av at vi ikke har sett noen nye avklaringer på nær tre måneder, skrider arbeidet med tillatelsene frem. Han legger også til at de kontinuerlig jobber med problemstillingene og saksbehandlingen knyttet til disse.

- Vi er opptatt av å ha en synlig prosess der det lar seg gjøre. Vi publiserer oppdateringer på nettsidene så snart det er noe å melde.

Oen forteller at de den siste tiden har jobbet mye med klagesaker, som ikke publiseres – men fremsendes til departementet.

- Dette kan være noe av årsaken til at det oppleves som om det har gått lang tid siden forrige avklaring.

- Jeg vil også vise til at forrige publiserte sak var en avklaring for Lerøy Seafood Group ASA, om at deres konsept «Pipefarm» vurderes å være innenfor ordningen med utviklingstillatelser, for én måned siden, poengterer han.

Pipfarm sin søknad er imidlertid ikke ferdig behandlet, men direktoratet opplyste om at konsept vurderes å være innenfor ordningen.

Les også: Håper på snarlig avklaring om Pipefarm

Avklaringer denne uken? 

Han forteller at de neste avklaringene vil foreligge innen kort tid, forhåpentligvis i løpet av denne uken.

- Fiskeridirektoratet har flere jurister og sivilingeniører som jobber fulltid med å håndtere alle aspektene ved utviklingstillatelsene, fra vurdering av søknader, via klagesaker og mot endelige vedtak. Det knyttes også opp annen relevant fagkompetanse (biologi, økonomi) når dette er nødvendig, kommenterer han rundt ressursbruken i saken.