Foto: Åkerblå

Hun er ny styreleder i Åkerblå

Anne Breiby er ny styreleder i Åkerblå Group As.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Breiby har en Cand. Science-grad i fiskeribiologi fra universitetet i Tromsø, og har vært oppdrettskonsulent i Nordland, politisk rådgiver i Fiskeridepartementet og statssekretær i Nærings- og energidepartementet. De siste årene har hun drevet egen virksomhet med styrearbeid og rådgiving som hovedvirksomhet. Hun er nå styreleder i St. Olavs Hospital Hf og Tafjord kraft AS, nestleder i styret i Akva Group ASA og styremedlem Salmon Evolution Holding AS og Fiskeribladet AS.

- Sjømatnæringen er det mest spennende stedet å være for tiden. Det skjer mye i hele bransjen. Ikke minst gjelder det i Åkerblå. Jeg er veldig imponert over hvordan ledelsen og ansatte har utviklet selskapet til å bli ledende innen sitt område. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven og være med å videreutvikle selskapet sammen med styret og ledelsen, sier Breiby.

Samtidig med Breibys tiltredelse takker Pål Kristian Moe av som styreleder etter ca. 2 år i vervet.

Moe har gått over i ny stilling som partner i Broodstock Capital Partners AS som er 49% eiere i Åkerblå Group AS. Han fortsetter som styremedlem i Åkerblå Group AS.

- Det har vært en spennende og lærerik reise hvor selskapet har utviklet seg betydelig. Styret og selskapet er i gode hender når Anne nå tar over ledervervet, sier Moe.