Illustrasjon av en fortøyningsanalyse. Foto: AKVA group.

Akkreditert for å utføre fortøyningsanalyser

AKVA group, ved Egersund Net sin Marine Engineering-avdeling, er nå akkreditert til å utføre fortøyningsanalyser.

Publisert Sist oppdatert

Magnus R. Bollmann, Marine Engineering Manager i Egersund Net og AKVA group sier i en pressemelding at dette er en stor milepæl for dem.

- Med godkjent akkreditering vil oppdretter kunne bruke våre fortøyningsanalyser som grunnlag for utstedelse av anleggssertifikat. I tillegg vil det være lettere for oss å komme inn på det norske markedet, hvor det stilles krav om akkrediterte analyser, både som leverandør av fortøyningsanalyser og fortøyningsutstyr. ​​​​​​​Jeg vil takke alle de involverte som har bidratt med å få godkjent akkreditering, sier han stolt.

Egersund Net sin Marine Engineering-avdeling ved AKVA group sitt bergenskontor startet med å gjøre fortøyningsanalyser av anlegg sommeren 2017.

Magnus R. Bollmann, Marine Engineering Manager i Egersund Net og AKVA group sier prosessen med å bli akkreditert har vært lang og krevende. Foto: AKVA group

- Etter over tre år med oppbygging av teknisk kompetanse bestemte vi oss for å jobbe mot å bli akkreditert. Prosessen var lang og krevende, og innebar oppbygging av et omfattende kvalitetssystem. Søknad til Norsk akkreditering ble sendt i mai 2021 og vi ble tildelt førstegangsbedømming i august, sier Bollmann.

Bedømmerlaget fra Norsk Akkreditering besto av Ledende bedømmer og ekstern Teknisk bedømmer. Følgende deltok fra AKVA group og Egersund Group.

  • Magnus R. Bollmann (Marine Engineering Manager)
  • Erlend Mæland (Lead Engineer Fortøyningsanalyser)
  • Ove Veivåg (R&D Manager Nets)
  • Frode Valand (Kvalitetsleder Egersund Group)

Akkrediteringen (INSP 072) ble tildelt 6. september med gyldighet i fem år frem i tid og gjelder fortøyningsanalyser av anlegg og flåte. Dette er en Type C-akkreditering, noe som betyr at akkrediteringen er avgrenset Marine Engineering-avdelingen.