Ny fôrflåte til Måsøval Fikseoppdrett. Foto: AKVA group.
Ny fôrflåte til Måsøval Fikseoppdrett. Foto: AKVA group.

Ny fôrflåte til Måsøval Fiskeoppdrett

AKVA group skal levere en ny AM 320 Classic-flåte med 320 tonns lagerkapasitet og åtte fôringslinjer til Måsøval Fiskeoppdrett.

Publisert

Flåten skal settes i drift ved en av selskapets lokaliteter på Frøya, melder leverandøren i en pressemelding. 

Måsøval Fiskeoppdrett er en familieeid bedrift på Frøya i Sør-Trøndelag. Selskapet driver for tiden med 11 konsesjoner fordelt på sju til ti lokaliteter for matfiskproduksjon av laks. I forbindelse med utvikling av sin utstyrspark har Måsøval valgt å gå til innkjøp av en flåte av Akva Master 320 Classic-flåte.

Akva Master 320 Classic er en moderne fôrflåteflåte som er optimalisert for effektiv drift. Den har en kalkulert styrke på 3,5 signifikant bølgehøyde, metallisert skrog, oversiktlig kontrollrom og romslig, lydisolert motorrom.

Åtte fôringslinjer

Fôringskapasiteten blir skreddersydd kundens behov og Måsøval har bestilt 320 tonn lagerkapasitet og åtte fôringslinjer.  

– Det var gutta på merdkanten som ønsket en flåte fra AKVA group, så da ble det slik. Det er de som skal bruke den, så deres mening betyr mye, sier teknisk sjef i Måsøval Fiskeoppdrett, John Tore Antonsen. 

Selskapet har fra tidligere flere fôringsanlegg fra AKVA group – både i settefiskanlegg og på andre fôrflåter. 

– Fôringsanleggene fungerer godt og er enkle å bruke. Dette, i kombinasjon med gode muligheter til å skreddersy flåten til våre behov, var avgjørende, sier Antonsen. 

Teamet hos Måsøval har selv vært med på å designe ensilasjesystemet om bord. Flåten, som blir den åttende fôrflåten Måsøval Fiskeoppdrett tar i bruk, er også spesialdesignet for fjernstyring med bruk av styringsverktøyet AKVAconnect.