Fôrflåten fra Akva group blir levert i Iran. Foto: Akva group

Leverte sin første fôrflåte til Iran

AKVA group har levert sin første fôrflåte til Iran, og har designet hele anlegget som skal leveres og ferdigstilles innen 2016.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den første fôrflåten fra AKVA group er levert til Iran og den ble nylig sjøsatt i havnebyen Bandar Abbas i den Persiske Gulf. Det melder selskapet AKVA group på sine nettsider. Dette er en del av fase 3 i en stor rammeavtale med selskapet Niksa Co som bygger Irans største sjøbaserte oppdrettsanlegg utenfor Gorzeh like nord for Kish Island.

Leverer hele anlegget

AKVA group har designet og levert hele oppdrettsanlegget basert på de samme velutprøvde teknologi prinsippene som benyttes i laksenæringen. Inkludert i leveransen var 24 Polarcirkel plastmerder, notposer, fortøyninger, 320t fôrflåte med Quattro fôringsanlegg, undervannskamera system og arbeidsbåter. For å sikre faglig dimensjonering og prosjektering har AKVA group gjennomført en detaljert forprosjekt befaring, inkludert strømmålinger, bølgemodellering, bathymetri undersøkelse og så videre. I den grad det er mulig, har Norsk Standard NS9415, 2009 blitt brukt gjennom hele design og leveranseprosjektet for å sikre at alle sikkerhetsmarginer er ivaretatt og at biomassen sikres. Opplæring av kundens driftspersonell er også en viktig del av partnerskapet med Niksa.

Oppdrettsanlegget skal være ferdig innen utgangen av 2016 og vil produsere opp til 3000T per år Barramundi og Europeisk Sea Bream.