Anlegg hos Tytlandsvik Aqua. Foto: AKVA group

Kjøper 15 prosent av aksjene i Akva group

Israel Corp., et børsnotert israelsk investeringsselskap, kjøper om lag 15 prosent av aksjene i AKVA group. Dette betyr at AKVA group får tilført rundt 300 millioner kroner i friske midler.

Publisert Sist oppdatert

I tillegg er AKVA group og Israel Corp. enige om å etablere en investeringsplattform for investeringer i landbaserte oppdrettsanlegg på verdensbasis, basert på AKVA groups teknologi. Målet er å invitere med flere investorer i denne plattformen. 

Knut Nesse, CEO i AKVA group sier de er veldig fornøyd med å kunne ønske Israel Corp. velkommen som en langsiktig og strategisk viktig eier i AKVA group.

- Vi mener at Israel Corps globale forretningserfaring og teknologibakgrunn vil bidra til vårt mål om å bli en verdensledende leverandør av teknologiske og digitale løsninger innen sjøbasert og landbasert oppdrett. Denne avtalen vil gjøre det mulig å øke tempoet i vår nåværende strategi, øke innovasjonsgraden og gjennomføre vår landbaserte strategi. 

Bidra til videreutvikling

Yoav Doppelt, CEO i Israel Corp. forteller at de ser frem til å jobbe med AKVA group for å øke veksten i bærekraftig matproduksjon og bidra til å videreutvikle AKVA groups teknologiske posisjon innen akvakultur.

- Våre samtaler med AKVA group overbeviste oss om at selskapet er best rustet til å utnytte de globale mulighetene som ligger i landbaserte oppdrettsanlegg.

AKVA group har hovedkontor på Klepp på Jæren og er børsnotert på Oslo børs. Selskapet leverer både sjøbaserte og landbaserte anlegg, løsninger og produkter. Egersund Group AS vil etter denne avtaleinngåelsen fortsatt beholde aksjemajoriteten i AKVA group.