Dyrking av mikroalger. Illustrasjonsfoto: Magnus Petersen.

Algenettverk Nord as har fått egen internettside

I disse dager publiseres Internettsida til Algenettverk Nord as – Algenett.no. Her presenteres nettverket, samtidig som sida gir tilgang til en mengde fagstoff og kontakter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Algenettverk Nord as ble etablert i 2015 av oppstartsbedrifter innenfor dyrking av tang og tare, først i Nordland, men etter hvert med deltakere fra flere regioner i Norge. Nettverket har i dag 12 aktive deltakere, og flere bedrifter er i gang med kommersiell produksjon.

Tang og tare, eller makroalger, kan brukes til svært mange formål, fra mat, kosttilskudd og ingrediens i næringsmidler, til fôr, gjødsel, bioenergi og som byggesteiner for plastmaterialer.

I Norge høstes det en del makroalger, men det dyrkes lite. Det er asiatiske land som Kina, Japan, Korea, Indonesia og Filippinene som står for den største delen av verdens produksjon, som nå passerer 30 millioner tonn og stadig vokser, melder Heidi Meland i Kigok.

Illustrasjonsfoto av tare: Seaweed Energy Solutions. 

Algenett.no er på mange måter en portal for mange ulike kilder for kunnskap og kompetanse om algedyrking, både nasjonalt og internasjonalt. På nettsida presenteres Algenettverk Nord og medlemsbedriftene.

Hun påpeker at her kan den interesserte leser finne lenker til de viktigste forsknings- og utviklingsprosjektene både når det gjelder makroalger – tang og tare – og mikroalger, som også kan produsere verdifull biomasse med utgangspunkt i uorganisk materiale, CO2 og lys.

Algenett.no har videre lenker til norske forskningsinstitusjoner og finansieringsinstitusjoner. Her finnes informasjon om kommende konferanser om algedyrking, kurs og lenker til andre produsenter i Norge.

- Ikke minst finnes det en rikholdig artikkelliste og lenker til andre nettsteder som legger ut fagstoff om algedyrking. Nettsida har også lenker til ulike artsdatabaser og matoppskrifter. Algenettverk Nord ønsker med nettsida å være en samlingsplass for kunnskap og kompetanse om algedyrking i Norge, og tar gjerne mot kommentarer og innspill, kommer det frem.