Henrik Halken, Chairman fra Aller Aqua Egypt and Hussien Mansour, CEO, Aller Aqua Egypt da fabrkken der åpnet i fjor. Foto: Aller Aqua.

Aller Aqua Group bygger ny fôrfabrikk i Zambia

Selskapet fra Christiansfeld i Danmark er en av Europas største produsenter av miljøvennlig fiskefôr, og melder at de nå tar et ytterligere steg i sin vekststrategi ved å bygge en ny fabrikk i Zambia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For ett år siden ble Aller Aquas nye fabrikk i Egypt innviet, og selskapet har nå besluttet å bygge en ny fabrikk på det afrikanske kontinentet. Fabrikken vil spille en stor rolle i selskapets vekststrategi.

Selskapet skriver at de har inngått samarbeid med Yalelo Limited som en viktig kunde. Yalelo har vokst raskt til å bli en av verdens ledende tilapia oppdrettsselskaper. Sammen med byggingen av Aller Aqua zambiske fiskefôrfabrikk, har Yalelo startet en utvidelse av prosjektet til å øke produksjonen til 20.000-30.000 tonn Tilapia i løpet av de neste årene.

- Det nye selskapet, og fabrikken vil bli kalt Aller Aqua Zambia, og vil være den største og mest moderne av sitt slag i Afrika. Det vil ha en kapasitet på 50.000 tonn fôr årlig, og investeringen er på cirka 10 millioner USD, forklarer Henrik Halken, konserndirektør, som er ansvarlig for selskapets virksomhet på det afrikanske kontinentet.

Begge selskapene ser store muligheter i samarbeidet. Det vil sikre Yalelo tilgang til fôr og dermed gjøre det mulig for selskapets videre vekst.

-  Fiskefôrfabrikken gir Aller Aqua et flott grunnlag for ekspansjon i Zambia, et land som har som mål å være selvforsynt med oppdrettsfisk, og er i stand til å eksportere til naboland som: Angola, Zimbabwe, Mosambik, Botswana, Namibia, Malawi , Tanzania og Kongo, skriver selskapet.

- Fabrikken vil bli lokalisert nær byen Siavonga, ved bredden av Lake Kariba, og forventes å være ferdig medio 2017, forutsatt at de endelige forpliktelser og tillatelser er gitt fra ulike myndigheter og institusjoner som forventet, sier Henrik Halken.