Proffsyklisten Jean-Marc Bideau vant 500 kilo laks . Foto Norges sjømatråd

Laksefest i Alpene

Jean-Marc Bideau vant 500 kilo laks under fjorårets Arctic Race of Norway. Søndag ble den skadeplagede proffsyklisten og lagkameratene i Fortuneo – Vital Concept hedret med en ekte norsk laksemiddag i de franske alpene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Jeg møter ofte folk som ønsker å prate om premien jeg vant i Nord-Norge. Premien er jo helt syk, det er galskap. Syklister har aldri vært borti noe lignende. Klatrepremiene i Tour de France, for eksempel, kan ikke måle seg med denne premien, sier Bideau med et bredt smil om munnen.

Bideau sikret seg premien da han var førstemann som passerte klatrepunktet i Lavangseidet i Troms på den andre etappen.

- Jeg tror 85% av feltet prøvde å gå i brudd før vi nådde toppen, det var uvirkelig. Alle ville ha laksen. Men jeg var i et solid brudd og lyktes til slutt, forteller han.

Laksemiddag i Alpene

Søndag arrangerte lakseprodusenten som leverte premien, Salaks, i samarbeid med Polar Quality og Norges sjømatråd en laksemiddag for Bideau og lagkameratene i sykkellaget Fortuneo – Vital Concept. Kokken Gunnar Jensen fra Tromsø sørget for festmaten i alpebyen Valloire.

- Det er flott at vi kan en stor laksemiddag og jeg synes det er veldig artig at en kokk fra Norge kommer hit og lager maten til oss. Både jeg og lagkameratene mine er glade for at vi får møte produsentene fra Norge og ha en flott kveld sammen. Hele Salaks-familien er her og det er veldig hyggelig, sier proffsyklisten.

- Jeg har aldri opplevd maken til interesse rundt Salaks. Vi er stor fan av Arctic Race og ønsket å bidra til folkefesten. Vi fant ut at vi skulle slå på stortromma og gi et halvt tonn med laks i premie. Vi synes det er utrolig stas å være her i Frankrike og dele ut premien personlig. At Bideau er så glad i laks og så takknemlig for premien er veldig hyggelig, sier Ken Rune Bekkeli fra Salaks.

Polar Quality skal også i år dele ut 500 kg laks til en rytter under Arctic Race of Norway.

- I fjor delte vi ut premien sammen med Salaks. I år skal vi dele ut 500 kg laks sammen med Salten Aqua-oppretterne. Premien fikk masse oppmerksomhet i fjor og det var aldri noe tvil om at vi skulle dele ut 500 nye kilo når Arctic Race kom til Nordland, sier salgssjef i Polar Quality, Marit Sivertsen.