Illustrasjonsfoto: Svein Reppe/NSL.

Bremnes Seashore vil produsere laks og ørret på eksponert lokalitet

Bremnes Seashore vil etablere oppdrettsanlegg ved en eksponert lokalitet på Alstein i Randaberg kommune. Dette sier Naturvernere seg skeptiske til.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet ønsker å produsere 6000 tonn laks og ørret i året ved Alstein.

- Vi ser for oss et stort anlegg med 10 merder. Vi har tro på at framtida er mer eksponerte lokaliteter, større og med plass til mer fisk, og med strømmen som går mellom Randaberg og Kvitsøy, er vanngjennomstrømmingen formidabel, sier utviklingssjef i Bremnes Seashore, Geir Magne Knutsen, til Bygdebladet.

Arealplansjef Anne Kristin Gangenes, i Randaberg kommune bekrefter at Bremnes sin søknad om oppdrettsanlegg er en dispensasjon fra kommuneplanen. I Randaberg har en aldri sett på arealene i sjøen, og derfor er ikke noe bestemt om hvordan disse kan brukes. Det gjør saksbehandlingen litt vanskelig, kommer det frem.

Mandag denne uken sendte Naturvernforbundet i Rogaland over en høringsuttalelse til Randaberg kommune.

- Vi fraråder oppdrettsanlegg ved Alstein. Prinsipielt har slike anlegg store miljøkonsekvenser fra spillfór som samles på havbunnen, lus og rømning. Næringen må først rydde opp i dette før den kikker etter nye områder til havs og utvider problemene dit, sier rådgiver Håkon Fossmark til Bygdebladet.