Grieg Finnmark lokalitet Bergneset ved Nyvoll. Foto: Grieg Finnmark.
Grieg Finnmark lokalitet Bergneset ved Nyvoll. Foto: Grieg Finnmark.

Grieg Finnmark får lov til å slakte mer fisk

Selskapet vil kunne slakte mer da de har fått innvilget permanent utslippstillatelse ved slakteriet på Simanes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lakseslakteriet på Simanes har fått permanent utslippstillatelsen for en produksjonsramme på opp til 40 000 tonn slaktet laks årlig.

- Tidligere har det vært driftet på en midlertidig tillatelse, så dette er veldig viktig for oss å få på plass. Vi er fornøyde med å ha på plass tillatelsen, da den legger en god ramme for produksjonen vår, forteller Roger Pedersen som er samfunnkontakt i Grieg Finnmark til kyst.no.

Pedersen viser til at utslippstillatelsen betyr at Grieg Finnmark også kan slakte mer fisk i området.

- Vi er nok ikke oppi 40 000 tonn i dag, så tillatelsen gir oss en del å gå på, noe som er flott da vi også ønsker å øke produksjonen av laks fremover.

Foto: Grieg Seafood.
Foto: Grieg Seafood.

Bedre produksjonsflyt

Han forteller at de, som andre, i perioder har måtte stenge ned slakteriet og permittere folk grunnet for lite fisk.

- Dette håper vi å unngå fremover. Det er ikke noe kjekt å fortelle de ansatte at vi ikke har jobb. Forhåpentligvis får vi på plass en bedre flyt i produksjonen fremover, sier han og legger til at de snart innfører to skift ved slakteriet.

- Med et skift er det i overkant av 50 sysselsatte, med to skift kan man legge til 35, så det er en viktig arbeidsplass lokalt i Finnmark, legger Pedersen til.

Gigantslakteri på is

Tidligere var det snakk om å flytte lakseslakteriet grunnet for lav kapasitet. Planen var da at NRS, Grieg og Cermaq skulle gå sammen om er gigant-slakteri, men dette ble besluttet å legge på is.

- Timingen for et slikt slakteri viste seg å ikke være riktig, da alle selskapene ikke hadde hatt den forventede veksten. Alle gikk da videre med egne ting, hver sin vei, sier han.