Jonas Juselius, CTO i Oceanbox møter Kirk Skaugen, EVP for Infrastruktur i Lenovo på scenen under Lenovo Tech World.

Oceanbox ble løftet frem av AMD

Det norske softwareselskapet Oceanbox, som tilbyr avanserte havstrømssimuleringer, ble fremhevet av Lisa Su, toppsjef i prosessorgiganten Advanced Micro Devices (AMD) under Lenovo Tech World i oktober.

Publisert

Det var under Lenovo Tech World i Austin Texas 21. oktober at Oceanbox ble fremhevet både av AMD, og Lenovo, som et referanseselskap innen kunstig intelligens og avansert modellering. Konferansen hadde 1000 tilhørere til stede i salen i Texas, og over 5 millioner fulgte med digitalt over hele verden. 

Senere la AMD ut denne historien på sin profil på LinkedIn der de har over 1,2 millioner følgere: https://www.linkedin.com/posts/amd_oceanbox-deployed-lenovo-servers-powered-activity-7129866015018029057-PBo7?utm_source=share&utm_medium=member_desktop  

AMD er en av verdens største produsenter av mikroprosessorer til bruk i datamaskiner, og er i samme liga som Intel og NVIDIA. Selskapet har over 11 tusen ansatte og omsatte i 2022 for svimlende 263 milliarder kroner. 

Den digitale tvilling

Jonas Juselius, CTO i Oceanbox.

Software-selskapet Oceanbox med hovedkontor i Tromsø, har det siste året bygget en digital tvilling i høy oppløsning av havstrømmene langs norskekysten. Verktøyet kan brukes i en nettleser og gir brukere muligheten til å simulere en rekke ulike utslippsscenarier og analysere effektene over tid. Under Tech World fikk CTO i Oceanbox, Jonas Juselius, 5 minutter på scenen for å fortelle hvordan verktøyene til Oceanbox kan bidra til å redusere negativ påvirkning på miljøet i havet. 

Verktøyene til Oceanbox benyttes av rådgivningsselskaper og industri for å planlegge aktiviteter og utvikling langs kysten der havstrømmene kan ha en betydning. Det er spesielt innvirkningen på miljøet i havet som står i fokus. Havbruksnæringen har fattet interesse for verktøyene da det kan gi gode svar både i forhold til posisjonering av nye lokaliteter og konsekvenser av smitteutbrudd både i forhold til virus og lus. Modellene kan også benyttes til å finne ut hva som kan skje fremover i tid. 

Det å bli fremhevet av AMD er ikke daglig kost for daglig leder Svenn Hanssen i Oceanbox. 

- Jeg har jobbet innenfor teknologiområdet i over 20 år og aldri opplevd maken til den oppmerksomheten som vi fikk etter Tech World. Det er klart at når toppsjefen i AMD sier noe så lytter hele verden til det. For oss har det betydd at mange nye dører har åpnet seg, noe som er viktig når vi straks beveger oss fra norskekysten og ut til resten av verden. 

Svenn Hanssen, CEO i Oceanbox.

Oceanbox har opplevd en rivende utvikling det siste året, med stadig ny funksjonalitet inn i løsningen. Hanssen beskriver det første året slik: 

- Vi valgte tidlig å satse på noen få pilotkunder som viste genuin interesse og som utfordret vårt tankesett. Det ble en bratt men nyttig læringskurve for oss. Heldigvis er vi små og dynamiske og har klart å snu oss fort. Den nye versjonen som slippes i desember blir helt revolusjonerende. 

- Fordelen for de tidlige kundene er at de har fått satt sitt preg på prioriteten i utviklingen og etter hvert kjenner de jo mulighetene i programvaren utrolig godt. Samtidig har de gitt oss både økonomisk trygghet og bidratt til at vi har tatt de riktige utviklingsstegene til riktig tid. Det er ingen tvil om at de som allerede har tatt løsningen i bruk kommer til å ha et stort konkurransefortrinn, legger Hanssen til avslutningsvis.