Harald Tom Nesvik, fiskeriminister i Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). Foto: NFD.

- Vi er trygge på at fiskehelsen fortsatt blir godt ivaretatt

Fiskeriminister Harald Nesvik sier departementet er trygge på at fiskehelsen fortsatt blir godt ivaretatt selv om det kun vil være veterinærer som kan skrive ut antibiotika-resepter fremover.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kyst.no har nylig hatt saken som avslører at nytt EU-forslag kan hindre norske fiskehelsebiologer mot å skrive ut antibiotika-resepter til havbruksnæringen. Les mer om dette her.

Fiskeriminster Harald Tom Nesvik fra Nærings- og fiskeridepartementet sier til Kyst.no at det har vært en lang prosess knyttet til revidering av reglene for veterinære legemidler i EU.

- Det har kommet inn flere gode reguleringer som Norge støtter, slik som et forbud mot bruk av antibiotika som vekstfremmere, sier han. 

- Særnorsk

Bruken av fiskehelsebiologer påpeker Nesvik er et særnorsk fenomen.

- Det har vært vanskelig å få gjennomslag på politisk nivå i EU for et slikt særnorsk unntak. Norge har likevel klart å sørge for at fiskehelsebiologene fortsatt kan skrive ut resepter, med unntak for antibiotika.

- Når det er sagt, så har Norge en svært begrenset bruk av antibiotika til fisk. Vi er trygge på at fiskehelsen fortsatt blir godt ivaretatt selv om det kun vil være veterinærer som kan skrive ut antibiotika-resepter fremover, legger ministeren til. 

Har du en nyhet du ønsker å dele eller sitter på tips om noe som skjer innen havbruksnæringen? Tips oss gjerne på redaksjon@kyst.no og merk emnefeltet med: “Tips”, så kontakter vi deg.