Ingrid Skjøtskift er gruppeleder for Høyre i Trondheim. Foto: UD.

Høyre svarer Sandvik i Aqua Nor striden: - Toppen av frekkhet

- Tore O. Sandvik beskylder Høyre for å lage problemer for Aqua Nor i Trondheim. Men ansvaret ligger på hans eget parti.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det skriver gruppeleder for Trondheim Høyre, Ingrid Skjøtskift i et tilsvar til fylkesordfører i Trøndelag, Tore O. Sandvik (Ap), som hevder Høyre går inn for å stanse årets Aqua Nor.

Gruppeleder Ingrid Skjøtskifts (H) innlegg er gjengitt under:

Det manglet ikke på advarsler da Ap presset gjennom planene for utbygging på Nidarø, hvor Trondheim Spektrum ligger. Advarslene var ikke minst knyttet til adkomsten. Kun én vei går inn til Trondheim Spektrum, attpå til en smal blindvei. Mange påpekte at dette var uforsvarlig.

Svaret var å legge inn bestemmelser i reguleringsplanen for å sikre en adkomst som er forsvarlig for større transporter, utrykningskjøretøy og busser, så vel som fotgjengere og syklister. Dette arbeidet er man ikke ferdig med. Det burde ikke overraske noen. Høyre og mange andre advarte mot dette. Flere anleggsarbeider samtidig pluss arkeologiske utgravninger midt under byggingen av Trondheim Spektrum ville naturligvis skape problemer.

Men Ap nektet å ta hensyn til dette. Det var viktigere å presse gjennom utbyggingen enn å ta seg tid til å vurdere andre alternativer. Denne prosessen har nå satt utbyggere og arrangører i knipe.

Det er helt og fullt Aps ansvar.