Kristian Digre og Kari Steinsbøe ser frem til AquaNor 2021. Foto: Aqua Nor

Nå er det bestemt hvordan AquaNor 2021 blir

Etter snart et år med mye usikkerhet og mangel på viktige møteplasser er det mange spørsmål knyttet til neste års Aqua Nor. Nå fjerner arrangøren all tvil – det blir messe i august 2021.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For å fornye og forbedre næringas viktigste møteplass har en digital tilleggsplattform lenge vært vurdert, og i 2020 fikk den digitale versjonen sin jomfrureise da søstermessen Nor-Fishing ble heldigital.

- Vi høstet mye erfaring fra det digitale konseptet under Nor-Fishing 2020 Digital. Deltagerne har gitt oss mange gode tilbakemeldinger på hva de ønsker mer av. Dette tar vi med oss inn i Aqua Nor. Å tilføre den tradisjonelle messen en digital plattform som går parallelt vil gi merverdi til utstillerne som får flere muligheter for å profilere seg, og det vil gjøre det lettere for besøkende som av ulike grunner ikke kan delta fysisk å få med seg det som skjer i Trondheim, forteller Digre.

- Samtidig er det viktig for oss å bevare den fysiske delen av messen i så stor grad som praktiske og smittevernmessige hensyn tillater – det er jo noe helt eget med å ta en prat på stand eller møte gamle bekjente i vrimleområdet, sier Digre.

Forberedt på endringer

Digre bekrefter at det i dag planlegges for at messen gjennomføres som planlagt i Trondheim Spektrum, men forsikrer at stiftelsen også har en plan for ulike scenarier som kan oppstå.

- Aller helst ønsker vi oss en fullskala messe i Trondheim – og det blir det dersom situasjonen har normalisert seg i august neste år. Vi følger selvsagt koronasituasjonen og myndighetenes råd tett fremover og har tatt høyde for ulike scenarier som kan skje.

- Dagens tiltak kan for eksempel fremdeles gjelde om et år, eller så kan det bli strammet til eller åpnet opp. Uansett har vi gode forutsetninger for å gjennomføre messen som planlagt, på en trygg måte som er i tråd med eventuelle smitteverntiltak, sier han.

Skulle koronasituasjonen forverres frem mot august blir Aqua Nor 2021 også heldigital.

- Utstillerne gir tilbakemelding om at det er sterkt ønskelig med Aqua Nor-messe, også hvis situasjonen gjør den heldigital. Den digitale opplevelsen av messen vil være god, mye takket være de gode erfaringene og tilbakemeldingene vi fikk fra Nor-Fishing Digital. Messe blir det uansett!

Snart fullbooket

Allerede i dag, nesten ett år før Aqua Nor 2021, er 2/3 av kapasiteten til Trondheim Spektrum allerede booket av utstillere. Én av fem er utenlandske firmaer.

- Det er bare et tidsspørsmål før det er helt fullt nå, sier messeansvarlig Kari Steinsbø.

Hun opplyser at det er stor pågang fra utstillere og mye engasjement for neste års messe – og at mange er nysgjerrige på hvilke nye muligheter de får med den digitale tilleggsplattformen.

- Brukergrensesnittet på den digitale plattformen vil videreutvikles og forbedres sammenlignet med Nor-Fishing Digital, samt at vi legger til flere etterspurte funksjoner. I tillegg tilbyr vi blant annet videoproduksjon fra stand, slik at det blir enklere å vise frem egne løsninger til digitale besøkende, legger Steinsbø til. Informasjon vil rulles ut fortløpende.  

Hotellbooking åpner i januar

Alt i alt får utstillere mer ut av sin deltagelse på Aqua Nor enn tidligere, siden deltagere nå samles både i Trondheim Spektrum og på nett.

Og for alle bekreftede utstillere opplyser Steinsbø at hotellbookingen åpner i januar – om litt over to måneder.

- I første omgang er det kun bekreftede utstillere som får tilgang til hotellbookingen. Vi anbefaler at utstillerne har et våkent øye på nettsiden vår og i egen innboks da vi sender ut info med konkret dato, avslutter hun.