Aqua Pharma, som blant annet behandler med hydrogenperoksid i merd, går nå sammen i en joint venture med en av de som produserer stoffet, Solvay. Foto: Aqua Pharma.

Legemiddelselskap og avluserfirma styrker samarbeidet

Selskapene Solvay og Aqua Pharma har besluttet å styrke samarbeidet gjennom en joint-venture.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Med denne alliansen, tar Solvay og Aqua Pharma sikte på å bli en betydelig oppdrettsaktør ved å tilby et bredt spekter av løsninger for kontroll av lakselus og AGD overfor laksenæringen, heter det i en pressemelding.

Solvay og Aqua Pharma sier de vil sette et sterkt fokus på forskning og utvikling, nye produkter og ny behandlingsmetodikk, og vil også videreutvikle behandlinger for andre fiskearter.

De skriver at Solvay vil bidra med sin ekspertise innen hydrogenperoksydteknologi, mens Aqua Pharma tilbyr doseringsutstyr for Solvays H2O2-produkt Paramove for å ivareta dyrevelferd og miljøet med maksimal effekt.

Aqua Pharma har i dag den største behandlingsenheten for Hydrolicer, fartøyet Steyer.

- Samarbeidet med et selskap som Solvay, som er etablert i flere enn 60 land, vil gjøre oss i stand til å fremskynde utviklingen for å bedre betjene kundebehov rundt om i verden, sier Elvin Bugge, administrerende direktør for Aqua Pharma.  Han forteller videre at Aqua Pharma investerer i nye behandlingsløsninger og vil komme på markedet med en ny teknologi for H2O2-behandling fra oktober 2019.

Om selskapene

SOLVAY PEROXIDES Global Business Unit er et verdensomspennende selskap innen produksjon av hydrogenperoksid.

AQUA PHARMA har hovedkontor i Lillehammer, Norge og har drevet med utvikling av nye behandlingskonsepter med hydrogenperoksid. Aqua Pharma er en del av Aquatiq Group. Selskapet har rundt 45 ansatte.