Det familieeide bryneselskapet Aqua Robotics har fått flere medeiere. Foto: Aqua Robotics.
Det familieeide bryneselskapet Aqua Robotics har fått flere medeiere. Foto: Aqua Robotics.

Tre nye medeiere i Aqua Robotics

Molaug-familien har nå fått med seg tre nye medeiere inn i Aqua Robotics og fått tilført ca. kr. 35 mill. i ny kapital og finansiering.

Publisert

Aqua Robotics AS, som ble startet i 2016 av Knut, Anders og Ole Molaug, alle med lang erfaring fra teknologi- og forretningsutvikling innen fiskeoppdrett og en rekke andre bransjer. Selskapet holder til på Bryne på Jæren.

De har utviklet et notrengjøringssystem de kaller Halo Net Maintenance System.

Selskapet har nå fått med seg nye medeiere for å gjennomføre de de i en pressemelding kaller «en betydelig satsning på notrenhold og for å bygge opp en sterk tjenesteleverandør til fiskeoppdrettsbransjen».

Det er Stavangerselskapet TD Veen, Jakob Hatteland Holding fra Vats samt et tredje selskap som nå kommer inn som medeiere i selskapet.

Adm. dir. i Aqua Robotics AS, Knut Molaug forteller pressemeldingen at etter prototypestadiet har de nå brukt tre år på å etablere teknologien og få systemet stabilt i daglig drift ute hos kunder.

Selve Halo-robotene monteres på hver merd og børster nota flere ganger per dag gjennom hele året. Systemet er bygd slik at hele nota børstes fra innsiden, men med en patentert metode slik at nota også rengjøres på utsiden.

- Gjennom det siste året har våre Halo-roboter vært i drift hos kunder og holdt oppdrettsnøtene helt rene uten bruk av tradisjonell undervannsspyling. Halo-systemet er det aller første fullautomatiske systemet for renhold av oppdrettsnøter, sier Molaug som nå gleder seg til fortsettelsen med flere medeiere med på laget.