GMO-laks kan bli vanligere i fremtiden, og har potensialet til å forbedre de fleste aspekter ved lakseproduksjon. Foto: Aqua Bounty Technologies

Klager mot GMO-laks avslått

Aqua Bounty sin produksjon av GMO-laks i Canada er nå blitt godkjent av en føderal domstol, etter flere klager fra miljøorganisasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Miljømessige grupper i Canada hevdet godkjenningsprosessen for genmodifisert laks var feil og klaget de inn for retten.

Aqua Bounty sin genmodifisert laks vokser dobbelt så fort som vanlig laks, og ble nylig godkjent som mat i USA.

Les også: Nå kommer GMO-laks

En klage ble sendt inn fra de to miljøorganisasjonene The Ecology Action Centre of Halifax og the Living Oceans Society til Federal Court of Canada, for å stoppe produksjonen av genmodifisert laks på Prince Edward Island. Men klagen ble avslått i domstolen, skriver CBC News, som først omttalte saken.

Les også: Ønsker ikke GMO-laks som markedsprodukt

Ser fremover

Selskapet uttaler i en pressemelding at de er glad, men ikke overrasket, og at avgjørelsen ville tillate selskapet å bevege seg fremover.

- Dette bør dempe eventuell gjenværende frykt forbrukere måtte ha om GMO-laksen, sier Ron Stotish, Aqua Bountys administrerende direktør i meldingen. 

Gmo-laks

De to miljøorganisasjoner hevdet ministrene ikke følgte sine egne regler når de godkjente AquaBountys produksjon ved selskapets PEI anlegg i Bay Fortune.

Les også: Marine Harvest vil ikke produsere GMO-laks

Les også: GMO-laks kan ha flere fordeler

- Statsrådenes avgjørelser var rimelige og laget i den måte som er fastsatt av den kanadiske Environmental Protection Act, uttalte Justice Russel W. Zinn i vedtaket.

Motpartene sier de vurderer om saken skal ankes.

Les også: Kan ikke utelukke aksept for GMO på lengre sikt

Les ogsåMener GMO-laksen ikke vokser raskere enn konvensjonell fisk