Størrelsesforskjellen skal illustrere hvor mye mer AquaAdvantage-laksen voker sammenlignet med konvensjonelt oppdrettet laks.

GMO-laks godkjent i Canada

AquaBounty Technologies, Inc., annonserte i går at Health Canada (HC) har avsluttet sin gjennomgang av AquAdvantage Salmon (AAS) og gitt grønt lys for at fisken kan selges kommersielt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

GMO-laks fra Aquabounty Technologies.

Videre har Animal Feed Division (AFD) av Animal Health Direktoratet Canadian Food Inspection Agency (CFIA) fastslått at fôrråvarer som kommer fra GMO-fisk ikke representerer noen  sikkerhetsmessige eller ernæring fare sammenlignet med fôr som stammer fra annen laks som brukes som dyrefôr i Canada.

Dr. Ronald Stotish, administrerende direktør i AquaBounty, kommenterte: "Vi er glade for å motta godkjenning av ulike myndigheter i Canada som betyr at vi kan produsere, selge og spise vår AquAdvantage laks i Canada.

Selv om selskapet er minst ett år unna å selge fisk, bekrefter denne siste godkjenningen, ifølge Stotish, at over 20 år med forskning rundt denne laksen beviser at deres produkt er trygt.

"Ved siden av godkjennelse av US Food and Drug Administration i november 2015, er det nå to uavhengige insitusjoner i to av de mest avanserte og krevende myndigheter i verden som begge har kommet til samme konklusjon. Vi ser frem til å bringe vår laks til forbrukere, slik at de kan nyte næringsrik mat som er fremstilt på en miljømessig forsvarlig måte uten negativ påvirkning på miljøet. Nå har vi forsikring om at det er like sunt og trygt å spis vår laks som den atlantiske laksen de allerede spiser, "sa Stotish.