I 2019 skal RAS-anlegget stå klart i Russland. Her er et bilde av AquaMaof i Polen. Foto: AquaMaof
I 2019 skal RAS-anlegget stå klart i Russland. Her er et bilde av AquaMaof i Polen. Foto: AquaMaof

Bygger RAS-anlegg i Russland for 25 millioner Euro

Prosjektet, med et estimat på 25 millioner Euro finansiert av lokale investorer, forventes å være klar for å ta i mot den første yngelen i fjerde kvartal 2019.

Publisert

En kontrakt som nylig ble inngått mellom AquaMaof og en gruppe lokale investorer for utforming og bygging av RAS-anlegg, skal kunne produsere 2500 tonn atlantisk laks til markedet. Prosjektet er anslått å ha en prisramme på 25 millioner Euro, (omlag 242 millioner norske kroner) og forventes ferdig bygget innen utgangen av 2019, skriver AquaMaof i en pressemelding.

- Vi er svært beæret over å bli valgt av en gruppe anerkjente lokale investorer, etter en grundig evalueringsprosess, som nøye vurderte flere tilgjengelige RAS-teknologier, sier David Hazut, administrerende direktør i AquaMaof.

- Vi er stolte over å kunne tilby fersk, sunn, lokalt produsert laks til lokalbefolkningen, som i dag bruker mest frosset importert fisk, poengterer Hazut.

Behov for lokalprodusert laks

Alexander Churkin, en av investorene bak prosjektet sier at de er glade for å gå i gang med dette prosjektet og er trygg på suksess.

- Vi har anerkjent det enorme behovet for lokalt produsert, høy kvalitets fisk, fri for antibiotika og andre stoffer. I prosessen har vi undersøkt flere selskaper som kan levere et nøkkelferdig RAS-prosjekt for oppdrett av laks, og valgte AquaMaof for sin omfattende og velprøvde erfaring i lignende prosjekter. Jeg er sikker på at vi skal ha et konstruktivt og fruktbart samarbeid, sier han i pressemeldingen. 

Biosikkerhet er viktig, og fullstendig miljøkontroll sikrer at fisken oppdrettes i et miljø som fremmer den høyeste helse- og velferdsstatus, skriver selskapet. 

- Med robust design og konstruksjon krever anlegget minimalt vedlikehold, mens optimaliserte tilførselsmoduser og avansert fôringsstyringssystem - muliggjør reduksjon av fôrfaktor og driftskostnader, opplyses det.