I 2019 skal RAS-anlegget stå klart i Russland. Her er et bilde av AquaMaof i Polen. Foto: AquaMaof

Bygger RAS-anlegg i Russland for 25 millioner Euro

Prosjektet, med et estimat på 25 millioner Euro finansiert av lokale investorer, forventes å være klar for å ta i mot den første yngelen i fjerde kvartal 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

En kontrakt som nylig ble inngått mellom AquaMaof og en gruppe lokale investorer for utforming og bygging av RAS-anlegg, skal kunne produsere 2500 tonn atlantisk laks til markedet. Prosjektet er anslått å ha en prisramme på 25 millioner Euro, (omlag 242 millioner norske kroner) og forventes ferdig bygget innen utgangen av 2019, skriver AquaMaof i en pressemelding.

- Vi er svært beæret over å bli valgt av en gruppe anerkjente lokale investorer, etter en grundig evalueringsprosess, som nøye vurderte flere tilgjengelige RAS-teknologier, sier David Hazut, administrerende direktør i AquaMaof.

- Vi er stolte over å kunne tilby fersk, sunn, lokalt produsert laks til lokalbefolkningen, som i dag bruker mest frosset importert fisk, poengterer Hazut.

Behov for lokalprodusert laks

Alexander Churkin, en av investorene bak prosjektet sier at de er glade for å gå i gang med dette prosjektet og er trygg på suksess.

- Vi har anerkjent det enorme behovet for lokalt produsert, høy kvalitets fisk, fri for antibiotika og andre stoffer. I prosessen har vi undersøkt flere selskaper som kan levere et nøkkelferdig RAS-prosjekt for oppdrett av laks, og valgte AquaMaof for sin omfattende og velprøvde erfaring i lignende prosjekter. Jeg er sikker på at vi skal ha et konstruktivt og fruktbart samarbeid, sier han i pressemeldingen. 

Biosikkerhet er viktig, og fullstendig miljøkontroll sikrer at fisken oppdrettes i et miljø som fremmer den høyeste helse- og velferdsstatus, skriver selskapet. 

- Med robust design og konstruksjon krever anlegget minimalt vedlikehold, mens optimaliserte tilførselsmoduser og avansert fôringsstyringssystem - muliggjør reduksjon av fôrfaktor og driftskostnader, opplyses det.